Handige gelnagellak

0
915
blog placeholder

Wat is gelnagellak?
Gelnagellak is professioneel al een tijdje op de markt, maar nu begint het in de privésfeer ook steeds populairder te worden. Het betreft speciale nagellak die iedere onder een speciale UV-lamp “gedroogd” moet worden. Zo breng je de verschillende lagen, zoals je dat anders ook met normale nagellak doet, aan. Het verschil zit hem in het uitharden per laag wat beschermt tegen de normaal vrij snel afbladderende nagellak (als je je handen bijvoorbeeld regelmatig in het water hebt).

De speciale nagellak blijft enkele weken perfect zitten, beschermt de nagel tegen invloeden van buiten en maakt hem net iets harder, waardoor de nagel beter beschermd is tegen inscheuren, afbrokkelen etc.

Overal te koop?
Dat is nog niet het geval. Wel is het zo dat er steeds meer merken zijn die speciale nagellak leveren. Evenals de speciale remover en de UV-lamp. Sommige gespecialiseerde salons verkopen ook los en verder kan je via internet ook sets bestellen.

Omdat het behoorlijk populair is, is het assortiment aan kleuren inmiddels ook ruim en doet nauwelijks nog onder voor de normale merken met nagellak.

Hoe werkt het precies?
Je hebt het volgende nodig (wat grotendeels vergelijkbaar is met de spullen die je normaal voor het lakken klaar moet leggen):

· Nagelvijl en buffer
· UV-lamp
· Primer
· Nagellak (basis, toplaag en kleurtje)
· Speciale remover
· Watjes

Opbrengen:

· Begin bij de nagel in de juiste vorm te vijlen (altijd naar een kant en van buiten naar binnen). En ga daarna met een buffer kort over de nagel om deze mooi glad en zonder haakjes te maken.
· Was je handen goed bij voorkeur met wat afwasmiddel en droog ze of aan de lucht of met een doek die geen haartjes loslaat. Je nagels moeten volledig vetvrij zijn en er mag niets achter gebleven zijn.
· Breng dan een primer aan. Deze droogt heel snel en vormt de basis voor de echte nagellak.
· Breng dan laag voor laag aan, eerst de basis, dan de kleur één of twee maal en tenslotte de topcoat. Tussen iedere laag leg je je hand onder de UV lamp om die laag te laten drogen.
· Na de topcoat doe je een beetje van de speciale nagellak remover op een watje en veeg kort over de nagel. De nagel is nu gereed én droog en dus direct gereed om overal mee aan de slag te gaan.

Verwijderen
Dit kost iets meer tijd dan bij normale nagellakremover. Je brengt wat nagellakremover aan op een watje. Dit watje druk je goed op de nagel en doet er een stukje zilverfolie omheen. Laat dit een kwartiertje goed aangedrukt zitten en verwijder dan de folie. De nagellak zal nu los in het watje liggen of gemakkelijk met een veeg van het watje loskomen.

Kosten
De nagellak kost wat de betere merken kosten en feitelijk is het enige wat je extra kwijt bent, de UV-lamp. Deze zijn er in verschillende prijsklasse variërend van € 50 tot € 200.

UV-lamp slecht?
Hoewel de gelnagellak steeds populairder begint te worden, zijn er ook mensen die aangeven dat regelmatig onder het UV-licht niet goed voor de huid is. Er is nog geen wetenschappelijk onderzoek die deze bewering onderbouwt, omdat het ook niet te vergelijken is met bijvoorbeeld de zonnebank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here