Gezond slapen zonder geneesmiddelen? Met deze kruiden kan dat perfect!

0
930
blog placeholder

In de kruidengeneeskunde pakt men de problemen op een andere manier aan dan dit bij de klassieke geneeskunde het geval is. Men schenkt in de kruidengeneeskunde veel minder aandacht aan de klachten en de mogelijke oorzaken die deze klachtenb veroorzaken. Men zoekt in de eerste plaats naar dat kruid dat het best bij je past om je (slaap)problemen definitief op te lossen.

Slaapmiddelen zijn dan ook sterk af te raden. Klassieke geneesmiddelen laten je tijdelijk wel vlugger inslapen, maar ze ondermijnen zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid en werken zelfs verslavend. Toch bieden zowel moeder natuur als de homeopaat voldoende alternatieven.

Passiebloem voor een gezonde nachtrust

Passiebloem is samen met valeriaan een van de meest doeltreffendste kruiden tegen slapeloosheid en slecht inslapen. De passiebloem is een sierlijke slingerplant die vooral in Noord- Amerika volop in het wild groeit. De passiebloem heeft een opvallend vezelachtige stengel met prachtige, groene bladeren en grote, sterkgeurende violette en witte bloemen. De passiebloem sterft bij de minste vorst bovengronds helemaal af en de volgende lente weer tevoorschijn. Het bovengrondse gedeelte van de passiebloem heeft een hoge concentratie aan flavonoïden en alkaloïden, twee stoffen die zorgen voor een gezonde slaap, en dit zowel bij volwassenen als bij kinderen.
Passiebloem is een mild plantaardig middel met een kalmerende werking die de spanningen en je angsten die nachtelijk ontwaken veroorzaken, onderdrukken. Passiebloem herstelt niet alleen je natuurlijk slaapproces, maar heeft een positief effect op je hartritme en je bloeddruk.

Gebruik passiebloem: bij slapeloosheid en doorslaapproblemen, bij stress, zenuwachtigheid en spanningen en bij nachtelijk ontwaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here