Geld verdienen met internet

0
1002
blog placeholder

Als je geld wilt verdienen dan zijn er in deze wereld een paar opties, waarvan de meeste mensen er eigenlijk maar twee echt kennen. Het gaat dan om:

de werknemer

de ondernemer

de aandeelhouder

de belegger

de uitlener
De werknemer

De eerste en bekendste optie is werken voor een werkgever en zo een salaris binnenhalen. Het werknemerschap zullen we maar zeggen. Je bent in deze positie alleen verantwoordelijk voor jezelf en je eigen taken, die je worden toegewezen door je werkgever of zijn vertegenwoordiger. Een voorbeeld van de werknemer is de ambtenaar, maar ook bijvoorbeeld de eerste minister is een werknemer.

De ondernemer

De tweede optie is die van zelfstandig ondernemer. Deze optie verdeeld zich in twee soorten. De eerste soort is die van de ondernemer zonder personeel. Wat tegenwoordig ook zelfstandige zonder personeel heet. Maar ook partners in een maatschap van tandartsen of advocaten of een boer, zijn ondernemers. Deze soort ondernemer moet op zoek naar mensen die zijn product willen kopen. Daarbij kan het gaan om een dienst of een voorwerp als product. De tweede soort ondernemer is die met personeel, wat we dus een werkgever noemen. Deze ondernemer heeft dan ook werknemers in dienst en zorgt ervoor dat de eerste optie mogelijk is. Hij moet echter net als de ondernemer zonder werknemers opzoek naar opdrachtgevers, die zijn product willen kopen. Of hij kan ervoor kiezen om werknemers de opdracht te geven producten te gaan verkopen.

Mocht het een ondernemer niet lukken om zijn product te verkopen terwijl hij wel kosten heeft gemaakt, dan loopt hij het risico om failliet te gaan en al zijn geld kwijt te raken aan alle schuldeisers die zijn onderneming heeft.

De aandeelhouder

Een derde optie om geld te verdienen is het naamloze of besloten vennootschap. Het verschil met de ondernemer met of zonder personeel, is dat de eigenaar of eigenaren van het vennootschap niet actief zijn of hoeven te zijn binnen het bedrijf. Het gaat dan om aandeelhouders, die op basis van hun deel van de aandelen in het bedrijf, mogen delen in de winst die het bedrijf maakt. De aandeelhouders hebben er vaak alleen maar belang bij, dat het bedrijf winst maakt en laten het dagelijks bestuur over aan een werknemer of enkele werknemers. Deze werknemers die namens de aandeelhouders het bedrijf leiden, worden vaak directeur en commissaris genoemd. Het doel van aandeelhouders is echter wel om met het geld dat ze in een bedrijf hebben gestoken winst te maken. Dit in tegenstelling tot de variant op de aandeelhouder, de belegger of speculant.

Als een aandeelhouder al zijn geld terug wil krijgen dat hij in een onderneming heeft gestoken, dan moet hij zijn aandelen verkopen of zich uit laten kopen door zijn vennoten door zijn aandelen aan hun te verkopen. De aandeelhouder is dan ook eigenlijk een tussenvorm tussen een ondernemer en een belegger. Hij loopt net als de ondernemer het risico al zijn geld dat hij in de onderneming heeft gestoken kwijt te raken, als de onderneming failliet gaat. Het verschil met de ondernemer is echter, dat hij alleen het bedrag kan verliezen dat hij in aandelen in het bedrijf heeft zitten.

De belegger

Een variant op de derde optie is de speculant of belegger. Deze geldverdieners proberen met geld geld te verdienen. Daarom worden ze ook speculanten genoemd, omdat ze hopen, dat de prijs van bijvoorbeeld de aandelen of andere waardepapieren of waardevolle producten die ze kopen zullen stijgen. Het verschil tussen de prijs waarvoor ze hebben gekocht en waarvoor ze verkopen is hun winst. Hun doel is dus niet om geld te verdienen aan het product dat een bedrijf produceert. Hun doel is om duurder te verkopen, dan ze zelf gekocht hebben.

De uitlener

Een vierde optie om geld te verdienen is je geld aan iemand anders te lenen. Het lijkt een beetje op de belegger, die met geld geld probeert te verdienen. Het is echter iets anders dan een aandeelhouder of belegger. Bij geld lenen is je risico minimaal, omdat de lener verplicht is om je het bedrag dat hij geleend heeft terug te betalen plus een opslag, die rente wordt genoemd. Dit in tegenstelling tot een aandeelhouder die het risico loopt om al zijn geld kwijt te raken, als het bedrijf waar hij aandelen in heeft mislukt en failliet gaat. Een uitlener heeft in het geval van een faillissement een claim op het vermogen van het bedrijf, voor het deel dat hij uitgeleend heeft. Het komt er zelfs op neer dat een uitlener het geld krijgt dat de aandeelhouder in een bedrijf heeft gestoken, als dat nodig is om de openstaande schuld te betalen.

Een makkelijke variant van de uitlener is de spaarder. Deze geeft zijn geld aan een uitlener, die het vervolgens gebruikt om het aan leners te geven. De spaarder krijgt over het geld dat hij bij de uitlener heeft staan rente.

Geld verdienen aan internet

Bij alle bovengenoemde manieren van geld verdienen geld echter voortdurend dat er geld wisselt tussen mensen. De werknemer krijgt geld van zijn werkgever voor zijn werk. De ondernemer krijgt geld van de klanten die zijn product kopen. De aandeelhouder krijgt geld van de onderneming, waar hij aandelen in heeft. Of hij krijgt net als de belegger geld voor de aandelen die hij verkoopt. De belegger krijgt geld van de belegger die zijn belegging koopt. De uitlener krijgt het geleende geld van de lener. De spaarder krijgt geld van de uitlener. En dit zijn allemaal functies die alleen door mensen kunnen worden bekleed, want alleen mensen kunnen geld hebben of bezitten.

Met het ontstaan van internet schijnt er echter bij sommige mensen het idee te zijn ontstaan dat het internet geld heeft. Het moet dus mogelijk zijn om geld te verdienen aan internet, zoals je geld verdient aan een klant die een product van je koopt of een belegger die je aandelen koopt. Maar dat is natuurlijk niet waar. Je kunt misschien geld verdienen via internet, door je producten via internet te verkopen. Maar geld verdienen aan internet is net zo onmogelijk als geld verdienen aan de zee. Probeer het maar eens thuis bij de wasbak. Kijk maar eens of je geld krijgt als je je hand onder de lopende kraan houdt.

In zekere zin betekent geld verdienen via internet, dat je niet meer rechtstreeks met je klant contact hebt. In plaats daarvan heb je je net als via de telefoon of via de post indirect contact met je klant.

Indirect en indirecter

Misschien is die indirecte manier van geld verdienen wel waarom mensen denken, dat ze geld verdienen aan internet. Een voorbeeld van indirect geld verdienen is Adsense.

Adsense betaalt mensen om advertenties op hun website te mogen zetten. Vervolgens verkoopt Adsense die ruimte aan adverteerders. De website eigenaren zouden nu kunnen denken dat ze geld verdienen aan internet, want ze worden betaald voor iets wat ze op internet hebben gecreëerd. Het punt is echter dat ze niet inzien, dat ze niet betaald worden voor wat ze hebben gecreëerd. Ze worden betaald voor het verhuren van ruimte. Dus het product dat ze verkopen is niet de tekst of de website die ze hebben, maar de ruimte waar de advertentie kan staan. En Adsense is zo slim om de advertentieruimte te gebruiken voor een advertentie die past bij inhoud van de pagina. Dus de advertentieruimte verhuurder zorgt voor het creëren van interesse voor de advertentieruimte. Het geld voor de advertentie ruimte komt echter niet van Adsense, maar van de adverteerder die de ruimte heeft gekocht van Adsense.

Maar uiteindelijk is de eigenaar van de advertentieruimte niet meer en minder dan een ondernemer. Die door middel van zijn product de ruimte op een website geld verdient aan een adverteerder, die die ruimte wil gebruiken om zijn product onder de aandacht te brengen van potentiële kopers.

Dus ook op internet verdien je je geld aan andere mensen en niet aan internet, hoe zeer dat ook mag lijken af en toe, omdat je de koper nooit ontmoet, maar wel geld ziet verschijnen op je bankrekening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here