geld verdienen met fotograferen

0
930
blog placeholder

Sinds de intrede van de digitale camera kan iedereen mooie foto’s maken. De meeste foto’s verdwijnen in het privé archief van iedereen die de foto’s maakt. Echter in dergelijke privé collecties zitten misschien best foto’s die geld opleveren. Daarnaast kun je fotograferen als hobby hebben en dan is het uiteraard leuk om er wat geld mee te kunnen verdienen

 

Stockfoto’s

Stockfoto’s zijn foto’s die over het algemeen worden gemaakt in een hoge resolutie. Ze worden gebruikt voor diverse drukwerk.

Bij drukwerk of bijvoorbeeld websites zijn foto’s nodig die een bepaalde sfeer uitdrukken. De meeste mensen die drukwerk verzorgen of bijvoorbeeld websites maken zijn vaak niet in de gelegenheid de juiste foto’s te maken. Ze kopen deze foto’s dus om te gebruiken. Dit doen ze bij zogenaamde stocksite’s.

Stockfoto’s zijn foto’s die worden gemaakt zonder opdracht. Er wordt gefotografeerd door zowel professionele als amateur fotografen en zij fotograferen wat zij willen. Vervolgens bieden ze deze foto’s aan bij de zogenaamde stocksite’s.

Waar moet een stockfoto aan voldoen

De foto’s moeten gemaakt zijn op een hoge resolutie, het is belangrijk dat als je de foto op 100% bekijkt de foto niet korrelig is en er geen ruis of dingen op staan die er niet op horen te staan.

De foto mag geen reclame bevatten, op geen enkele manier. Een flesje cola op tafel bijvoorbeeld mag geen duidelijk etiket hebben en het mag geen herkenbaar flesje zijn. Ook uithangborden etc is reclame en mag dus niet op je foto staan.

Je mag niet zomaar mensen fotograferen. Als je mensen fotografeert moet je bij de meeste stocksite’s een formulier invullen waarop de mensen die op de foto staan toestemming geven om de foto te gebruiken. Zorg dus dat er geen toevallige voorbijgangers bij je foto staan.

Goede belichting is belangrijk. Een foto met teveel licht is vaak te flets terwijl een foto met te weinig licht vaak te somber is.

Een foto moet een bepaalde verkoopwaarde hebben. Dat is de reden dat veel foto’s worden afgekeurd. Ze zijn te algemeen en er zijn er al te veel van. Het is belangrijk dat je iets origineels hebt wat ook nog een verkoopwaarde heeft.

Een onderwerp uitsnijden en op een witte achtergrond plakken is vaak een goede verkoopfoto. Het mag alleen niet te zien zijn als de foto op 100% wordt vergroot. Het beeld mag dan niet korrelig zijn of onzuiver. Daarnaast mag er niet te zien zijn dat er geknipt en geplakt is

Metatags, keywords en onderwerp

Je hebt een supermooie foto, een foto die aan alle eisen voldoet. Nu is het zaak dat je deze foto gaat verkopen. Het is dus erg belangrijk dat je de juiste keywords gebruikt en dat je hem indeelt bij het juiste onderwerp. Er zijn enorm veel stocksite’s en omdat jij geld wilt verdienen met je foto is het belangrijk dat hij gevonden wordt.

Het is dus erg belangrijk om na te denken over je metatags, je keywords en het onderwerp. Probeer je in te leven in iemand die de foto zoekt die jij aanbiedt. Wat zou jij intypen om jouw foto te vinden. Neem er de tijd voor om er over na te denken.

Bekijken van stockfoto’s

Als je het fenomeen stockfoto’s niet kent heb je ook geen idee wat een stocksite van je verwacht. Een mooi vakantiekiekje heeft waarschijnlijk geen verkoopwaarde terwijl het voor jou heel mooi, heel bijzonder en heel waardevol is.

Als het maken van stockfoto’s je wel wat lijkt raad ik aan om eens wat sites te gaan bekijken met wat er nu precies aan foto’s gemaakt wordt. Zoek op deze sites ook eens naar de populairste foto’s. Je doet er wellicht ideetjes op om foto’s te maken.

Aan de slag

Als je geld wilt verdienen met je foto’s maak er dan ook echt tijd voor vrij. Kies je onderwerp wat je wil gaan fotograferen en creëer de juiste omstandigheden. Maak een enorme hoeveelheid foto’s van hetzelfde en zoek de mooiste er steeds uit.

Thuiswerk

Dit is een van de dingen die als thuiswerk steeds wordt aangeraden. Ga er ook bij deze verdienste niet van uit dat je meteen een inkomen hebt. Als je van hobby fotograaf naar een fotograaf wilt gaan die zijn geld hiermee verdient zul je moeten trainen, moeten oefenen en het vaak moeten doen. Fotograferen is een kunst en die kunst moet je onder de knie krijgen. Als je dit wilt gaan doen als thuiswerk lees dan de tips voor thuiswerken eens op http://www.everyoneweb.com/interessantgeld

Lijkt het u wat en wilt u kijken welke stock sites er allemaal zijn, ga dan naar www.everyoneweb.com/interessantgeld  klik op geld verdienen en dan op `uw foto´s verkopen`

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here