Geld besparen op je bruiloft

0
1602

Een bruiloft is een van de belangrijkste feestjes van je leven. Dus het is logisch dat je deze dag een onvergetelijk feest wilt vieren. Maar de meeste mensen hebben geen onbeperkt budget, en je wilt je ook niet enorm in de schulden steken voor een feest wat maar een dag duurt. Dus wat kun je doen om geld te besparen op je bruiloft?

Stap 1: Overleg wat belangrijk is voor jou en je partner

Iedereen heeft andere wensen, dromen en smaken, dus het is belangrijk om goed met elkaar om de tafel te gaan zitten en dit openlijk te bespreken. Wil je een groot feest, of een klein feest? Wil je een toplocatie, of is een eenvoudiger plekje ook goed? Wil je een designerjurk van de nieuwste collectie? Maak een lijstje met wat voor jullie echt belangrijk is.

Stap 2: De grootte van het feest

Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe duurder de bruiloft gaat zijn. Dit is natuurlijk afhankelijk van de locatie. Maar bij veel feestlocaties betaal je per gast, wat natuurlijk een flinke som geld wordt als je honderden mensen uitnodigt. Overleg dus met je partner over de hoeveelheid mensen die jullie op je feest willen. Wil je een klein, intiem vriendengroepje, of juist een groot knalfeest voor iedereen.

Stap 3: De locatie

De locatie die je kiest voor je feest, bepaalt voor een groot deel de kosten van je bruiloft. Allereerst zijn er natuurlijk de typische feestzalen, die al versierd zijn en met catering komen. Maar er zijn ook minder dure plaatsen: denk maar aan het strand, het park, een grote tuin, een buurthuis, etc. Deze plekken kun je zelf, met je vrienden aankleden tot een feestlocatie, of door een professioneel bedrijf. Het voordeel van zo’n locatie is dat je zelf de hapjes en drankjes kunt bepalen, wat vaak veel goedkoper uit komt. Misschien wat meer planning, maar wel veel goedkoper.

Stap 3: De decoratie

Er zijn heel veel goedkope, leuke decoratie ideeën op internet te vinden. Kijk eens rond op Pinterest, daar kun je eindeloos veel ideeën vinden voor de stijl die jij leuk vindt. Je kunt een groep vrienden en familieleden optrommelen om te helpen bij het maken en ophangen, en je hebt al gauw een fantastische sfeer.

Stap 4: De trouwjurk en trouwringen

Je kunt trouwjurken kopen in heel veel verschillende prijscategorieën. Als je een nieuwe jurk in een trouwwinkel wilt kopen, ben je snel meer dan duizend euro kwijt. Er zijn veel budgettrouwjurkenwinkels te vinden die jurken van vorig seizoen verkopen voor een voordelig prijsje. Ook kun je kiezen voor een tweedehands trouwjurk. Deze jurken zijn toch meestal maar één dag gedragen en zo goed als nieuw. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer bruiden die hun jurk in China bestellen. Het is even afwachten wat je krijgt natuurlijk, maar als het wat is, heb je wel honderden euro’s bespaard.

Een trouwring ga je, hopelijk, de rest van je leven dragen. Dus deze ring wil je natuurlijk helemaal naar jouw smaak uitkiezen. Maar het is zeker niet goedkoop. Je kunt om geld te besparen kiezen voor goedkopere winkels of goedkopere materialen.