Flitskrediet – flitsend snel geld lenen

0
887
blog placeholder

Omdat het voor sommigen noodzakelijk is om snel over wat extra geld te beschikken, is een nieuwe vorm van lenen bedacht. De flitslening maakt het mogelijk om in een flits een paar honderd euro te lenen.

 

Een paar honderd euro

Het flitskrediet is een lening met een korte looptijd, die het mogelijk maakt om een paar honderd euro te lenen. De looptijd is in alle gevallen korter dan drie maanden, en in veel gevallen minder dan een maand. Zodoende hoeven de verstrekkers van het flitskrediet zich niet aan de regelgeving van de Autoriteit Financiële Markten en de Wet op financieel toezicht te houden.

 

Per SMS of internet

Het Finse Ferratum begon op 1 juli 2007 ook in Nederland te opereren en maakte het mogelijk om leningen af te sluiten middels moderne middelen. Zo is het mogelijk om de minilening – ook wel minikrediet genoemd – af te sluiten met een SMS-bericht of via het internet.

 

Geen rente, wel administratiekosten

Volgens de wet mag in Nederland niet meer dan 18% rente op een lening worden gevraagd. Om dit maximum te omzeilen vragen de verstrekkers van deze lening geen rente, maar brengen zijn administratiekosten in rekening. Zo zijn er geldverstrekkers die aan een rente van 19% komen, maar kunnen de percentages flink oplopen, tot in sommige gevallen enkele honderden procenten. Normaal gesproken worden geldverstrekkers die er zulke rentes op nagehouden, als woekeraar bestempeld.

 

Conclusie

De flitslening – of het flitskrediet – maakt het mogelijk om razendsnel geld te lenen. Het gaat dan vaak om enkele honderden euro’s, die binnen korte tijd weer terugbetaald moeten worden. Daar er geen sprake is van rente, worden er administratiekosten in rekening gebracht. Die kunnen oplopen tot ver boven het wettelijk toegestane maximum bij een rente.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here