Familie- en attractiepark Plaswijckpark

0
1036
blog placeholder

Familie- en attractiepark Plaswijckpark is gelegen in Rotterdam. Voor een uitstapje naar dit park hoeven ouders geen rekening te houden met het weer. Kinderen kunnen hier zowel binnen als buiten spelen. “Het huis in de Heuvel” is de nieuwste aanwinst en grote binnenspeelplaats van Plaswijckpark en beslaat wel 1600 m2. “Het huis in de Heuvel” is het huis van oma en opa van der Plas. En we weten allemaal hoe het er bij oma en opa aan toe gaat. In dit huis mag dan ook alles zoals springen op de trampolinebedden, kruipen door de servieskast, klauteren in de boekenkast, spelen in de koffer, spuiten met badschuim in de badkamer, etc.

Plaswijckpark bestaat uit Speelwijck, Wandelwijck en Dierenwijck. “Het huis in de Heuvel” staat in Speelwijck. Hieronder wordt weergegeven wat er in Plaswijckpark nog meer te beleven valt.

Speelwijck

Boemeltrein
Op het station kun je de Boemeltrein nemen die door het park rijdt. Terwijl je op de trein wacht kun je in het stationgebouw de spookzolder bezoeken als je dat tenminste durft.

Havenspeeltuin
Met mooi weer is dit de ideale waterspeeltuin voor kinderen. Je hebt er een stoomboot, een waterspeeltoestel met glijbaan waar de waterbak telkens omkiept zodra deze gevuld is. Kortom gegarandeerd waterplezier.

Verkeerstuin
Ben je nog te jong om je rijbewijs te halen, maar wil je toch alvast oefenen? Dan kan dat, maar dan wel in een skelter. Met verkeersborden, stoplichten, zebrapaden, een tankstation en een flitspaal lijkt het alsof je je in het echte verkeer begeeft.

Speeltuin
Voor de echte waaghalzen onder ons heb je de kabelbaan en de kangaroetsjjj (vanaf 8 meter hoog plons je in een bootje zo het water in). In de speeltuin kun je verder nog springen op het springkussen, glijden, klimmen en in de ballenbak spelen. En als kers op de taart is er een draaimolen.

Apenspeeltuin
In de apenspeeltuin kun je klimmen en klauteren als een aap.

Waterfietsen
Met maximaal 4 personen kun je waterfietsen op een waterfiets in de vorm van een zwaan.

Rondvaartboot
In deze rondvaartboot vaar je over de Bergse Achterplas.

Wandelwijck
De wandelwijck bestaat uit de Engelse Tuin, de Picknickweide, het Rosarium waar je meer dan veertig rozen kunt ontdekken en het Kabouterpad waar de kabouters verstopt zijn.  

Dierenwijck
Een variatie aan dieren vind je in Dierenwijck.  Zo zijn er dit jaar nieuwe bewoners bijgekomen in Dierenwijck, te weten de mangalitza varkens. Vanwege hun krullerige vacht staan ze ook wel bekend als de wolvarkens. Een andere bijzondere bewoner is de zeldzame albino wallabie. Ook de grootste uil van Nederland (de Europese Oehoe) vind je in Dierenwijck. Daarnaast kun je op zoek gaan naar de witstaarthert zoals we die kennen van de Disney tekenfilm Bambi. Mocht je een dierenliefhebber zijn dan zijn er uiteraard nog meer dieren te bewonderen in het park.

Entree
Mocht je in het bezit zijn van een Rotterdampas dan kun je ofwel 1 keer gratis naar Plaswijckpark ofwel 50% korting krijgen op een jaarabonnement. 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here