Een positief zelfbeeld, hoe doe je dat?

0
1385
blog placeholder

Zelfbeeld

Dat is de mening over jezelf. En het is uitsluitend jouw eigen mening die je zelfbeeld bepaalt. Deze mening wordt beïnvloed door wat anderen over je zeggen. Je kunt daar echter op een aantal manieren mee omgaan.

Je luistert het aan, trekt het je aan en reageert door te denken dat het wel waar zal zijn.

Je luistert het aan, trekt het je aan en doet je uiterste best jezelf te veranderen

Je luistert het aan en denkt jammer dat jullie dat vinden maar dit ben IK

Wat er in je leven gebeurt kun je vaak niet veranderen

Wat je wel kunt veranderen is de manier waarop je er tegenaan kijkt. Hoe je er tegenaan kijkt bepaalt of je het in je leven maakt of voor je gevoel faalt. Je eigen mening. Je eigen visie op het geheel is belangrijk. Je kunt de mening van iemand overnemen, maar dan met je eigen argumenten. Op het moment dat je klakkeloos de mening van iemand overneemt daalt je zelfbeeld. Je hebt namelijk geen eigen mening en of je wilt of niet dat frustreert en versterkt je gevoel van falen.

Je zelfbeeld verhogen vereist moed

En niet alleen moed van jezelf, maar ook je omgeving zal hierop reageren. Sommigen negatief, andere positief maar je krijgt een reactie. Het vereist niet alleen moed maar ook training. Waarschijnlijk loop je al jaren in hetzelfde patroon. Dit is makkelijk, veilig en vertrouwd. Door je zelfbeeld te verhogen moet je jezelf als het ware herprogrammeren. In plaats van bij een bepaalde situatie de mening van een ander af te wachten bepaal je nu actief je eigen mening. Je komt daar voor uit en je trekt je niets aan van wat de rest daarvan vindt. In het begin zal dat heel moeilijk zijn maar door dit te trainen zal het je steeds makkelijker afgaan en je zult zien dat je zelfbeeld gaat stijgen. Je hebt dit toch maar mooi voor elkaar.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here