een nestje mereltjes

0
855
blog placeholder

Vandaag, kinderen veel te vroeg wakker, niks om aan te trekken, brood met stroop dat met de besmeerde kant op de vloer valt, omrijden vanwege een opbreking van de weg, zielige medewerker, gestresste collega, veel te veel vergaderingen, niets lekkers in de kantine, veel te veel mails, sluimerende hoofdpijn, marco borsato op de radio, te laat van werk vertrokken, geschminkte kinderen ophalen die de auto rood van de spidermankleur achterlaten, te dikke aardappelpuree, waterballet in de badkamer, nog een verhaaltje en nog een verhaaltje voor het slapengaan, rekeningen bij de post, pfff.

Keuken opgeruimd, kopje thee, stoel naar het raam geschoven, genieten van de rust en de zonnige avond die de tuin omtoverd tot een klein paradijsje. Vogeljes fluiten en vliegen af en aan. Een een merel met een worm in zijn snavel rust uit in de berk. Waarom eet hij de worm niet op? Zou hij hem niet lusten? Is het soms een oude en taaie worm?

De merel verdwijnt met de worm in de heg van de laurier. En is weer terug, vliegt hoog de lucht in, zonder worm. Hmm, het is mei! Dan leggen alle vogels …. Een andere merel vliegt de heg in, met nog een worm.   

Op mijn tenen sluipend naar de heg. Voorzichtig de blaadjes opzij, een mooi rond nestje. Nog iets dichterbij, de blaadjes ritselen. Uit het nestje komt een piepklein snaveltje omhoog. Even op mijn tenenen staan. Vier pasgeboren mereltjes om te bewonderen. Piepend voor meer lekkere wormen en andere zaken waar mereltjes op groeien. Zou ze graag even strelen, maar dat zal wel niet verstandig zijn. De stukjes ei nog in het nestje. Kan nog wel uren kijken. Net als destijds naar mijn eigen pasgeboren mensenkinderen. Maar waar ik ben, komt geen merel. En de kleintjes moeten eten. En groeien. En later prachtig zingen. Ik installeer me weer in mijn stoel. Kijken naar pa en ma. Wat een drukte, vier vogelbabys. Maar wat een geluk ook. Zouden pa en ma nu ook roze wolken zien?

Prachtig einde van deze dag. En morgen… kijk ik weer. Kan ik me fijn de hele hectische dag op verheugen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here