De wet van karma

0
1090
blog placeholder

Karma

Karma is de wet van oorzaak en gevolg. Het is ook te vergelijken met : ” wat je oogst, zal je zaaien” uit de bijbel. Dat wat slecht is, zal zich ook omzetten in slechte ervaringen of gevolgen.
Het omgekeerde is ook waar, een goede daad  brengt goede ervaringen of gevolgen met zich mee.
Het is dus de kiem van een gebeurtenis die bepaald wat het zaadje zal worden. In zekere zin zijn we dus verantwoordelijk voor onze eigen goede en slechte ervaringen.

Goede karma

Goede karma is dus alles wat positiviteit als gevolg heeft. Maken we iets goed mee, dan is dat in zekere zin een beloning voor een positieve daad uit het verleden.
De positieve daad heeft dus een positief gevolg. Als je goed doet in je leven, zal je ook veel goeds terugkrijgen.

Slechte karma

Slechte karma is alles wat negatieve ervaringen als gevolg heeft. Vb: Je hebt een auto gestolen. Het gevolg hiervan kan zijn dat je auto zelf gestolen wordt, of dat je problemen krijgt door de diefstal.


Hoe kan je ” slechte karma” oplossen?

Volgens het boeddhisme kan je negatieve karma oplossen door de oorzaak te achterhalen, waardoor het gevolg verdwijnt. Dit kan door het observeren van je geest. Meditatie is een uitstekend instrument om slechte karma op te lossen.

Besluit

Negatieve karma wordt veroorzaakt door negatieve daden, en positieve door goede daden. Wat een daad negatief of positief maakt hangt af van hoe je dit zelf ervaart.
Slechte karma kan oplossen als je de oorzaak of kiemgebeurtenis achterhaalt. Observeren van je gevoels- en gedachtepatroon door te mediteren, lost negatieve karma op.
Als je nu wel of niet in karma gelooft, het is er. Achterhaal dus de oorzaak en je neemt het gevolg weg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here