De kale poes oftewel de Naaktkat

0
926
blog placeholder

De Sphynx

Bij het eerste zien van een sphynx ben je er meteen weg van of je vind er niets aan oftewel love it or hate it ! Niet iedere kattenliefhebber vind de sphynx mooi maar je kan je afvragen of de kat niet gewoon mooi is van lelijkheid. Als je ze eenmaal beter kent zie je dat dit ras toch wat meer heeft dan een gewone huis tuin en keuken kat. Het grootste verschil tussen de sphynx en andere rassen is natuurlijk de naaktheid, maar daarbij is de sphynx ook uitermate intelligent, hij kan bijvoorbeeld net als een hond leren apporteren.Daarnaast is hij niet huisgebonden dus kan je de kat overal mee naartoe nemen.(Misschien een nieuwe hype bij de Paris Hitons onder ons?)De sphynx komt voor in alle kleurcombinaties. Hoe gerimpelder ze zijn hoe mooier ze worden gevonden. De sphynx lijkt meer op de mens dan we hadden gedacht ook hun verbranden wanneer ze in de zon zitten, vooral katten met een lichte huidskleur. Smeer de katten daarom in met een hoge beschermingsfactor als ze lekker in de tuin liggen te luieren.

Waarom zijn Sphynxen kaal ?

Sphynxen zijn drager van een recessief gen wat haarloosheid veroorzaakt.Als de kat drager is van 2 van deze genen is hij kaal.Ze hebben ook geen snorharen.Doordat de kat geen haar heeft is zijn lichaamstemperatuur wat hoger dan die van andere katten.De kat raakt makkelijker gewond door zijn naaktheid.

Het karakter

De sphynx heeft een totaal eigen karakter wat je niet kan vergelijken met andere rassen.Ze zijn superlief,aanhankelijk en intelligent.Hij is alleen een held op sokken als vreemdeling zal hij je in eerste instantie vermijden.Je moet echt het vertrouwen winnen maar zodra je hem voor je heb gewonnen krijg je zijn onvoorwaardelijke liefde.Doordat de sphynx zo aanhankelijk is kan hij beter niet alleen gehouden worden tenzij er iemand thuis is. Het is echt een gezelschapsdier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here