De heilzame werking van knoflook

0
1124
blog placeholder

Gebruik dus knoflook niet voor je Halloweenrecept alleen, maar maak er een lekkere siroop van, die je goed bewaart voor later, als je met een vervelend griepvirus kampt. Ben je niet meer zo jong en wens je symptomen van aderverkalking te voorkomen, neem dan regelmatig een paar slokjes van deze drank. Want knoflook voorkomt ziektes van de slagaders niet alleen, hij helpt ook aan de oplossing van de bloedstolsels.

Vers knoflooksap vernietigt het griepvirus, verbetert het functioneren van het hart, heeft een gunstige invloed op de bloeddruk en voorkomt hartaanvallen.

Dit antioxidanten kruid bestrijdt vrije radicalen in ons lichaam en stimuleert de vernieuwing van gezonde cellen. Daardoor wordt ons huid dus stralender en strakker. Knoflook moet rauw gegeten worden, aangezien er de therapeutische stoffen die hij bevat verdwijnen bij het koken.

Hij kan in fijne stukjes aan salades toegevoegd worden, of geperst aan groentesappen (uit tomaten, komkommer, of/en bloemkol) en koude soepen.

U houdt uw gezondheid op peil als u dagelijks een teentje knoflook met 150 ml yoghurt eet.

Knoflookolierecept 1

Stamp twee bollen knoflook klein gesneden in een houten schaaltje. Meng vervolgens de ontstane puree met 150 ml koudgeperste zonnebloemolie. Doe het mengsel in een fles, sluit deze goed dicht en laat hem voor tien dagen in de zon liggen. Schud de fles twee of drie maal per dag goed. Zeef daarna de mix door drie lagen gaas. Voeg hierbij een halfe theelepel glycerine en doe het mengsel in een fles van donkere kleur, die je hermetisch af sluit. Bewaar het op een koele plaats. Op deze manier blijft de knoflookolie prima bewaard.

Voor consumptie opwarm je de knoflookolie au- bain- marie, tot bijna 35 graden Celsius. Neem hiervan een theelepel in, drie keer per dag, voor het eten.

Knoflookolierecept 2

Dit is een simpele manier van het bereiden van knoflookolie. Stamp één knoflookbol met behulp van een stamper in een schaal en doe daarna de puree in een glazenpot. Voeg een glas olie bij, dan zet de pot in de koelkast. Dit mengsel wordt drie keer per dag ingenomen. Roer hiervoor een theelepel citroensap door de olie en gebruik dit 30 minuten voor de maltijd.

De knoflookolie draagt bij het genezen van holteontstekingen maar ook bij een goede werking van de bloedvaten in de hersenen. Hij beschermt de hartspier tegen zuurstoftekort en behoedt ons lichaam voor het gevaar van maagkanker.

Behandeling van hart-en vaatziekten

Meng er 250g knoflookpuree met 350g verse honing en laat dit gedurende 7 dagen in het donker staan. Neem één eetlepel hiervan drie keer per dag in, 30 tot 40 minuten voor de maaltijd. Dit mengsel geeft goede resultaten in de behandeling van aderverkalking, hartritmestoornissen, spataderen en ontsteking van de gewrichten. Een kuur met dit natuurlijk geneesmiddel duurt anderhalf maand. Na zeven dagen pauze wordt hij herhaald.

Leg de stinkende geur van deze veelzijdige plant dus naast je neer en denk aan de voordelen volgende keer als je geneigd bent om het knoflook uit je lekkerste recept weg te schappen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here