de franse buldog

0
1214
blog placeholder

Geschiedenis

veel mensen zijn het nog niet eens met de geschiedenis van de franse buldog. Het meest waarschijnlijke is dat de Franse buldog afstamt van de Engelse buldog. Deze kleine buldogs werden ook Toy buldog genoemd en werden gefokt rond Engeland, daar waren ze heel erg populair bij de arbeiders. Door de werkeloosheid in Engeland trokken de arbeiders in de 19de eeuw naar het noordwest in Frankrijk. Natuurlijk namen ze hun Toy buldogs mee. Het ras werd in de 20ste eeuw enorm populair in Zuid – Franse steden. Zo werden ze dan de Franse buldogs genoemd. Ze gebruikten de Franse buldogs voor gevechten tegen stieren in grote arena’s. Het ras is officieel erkend in 1998 als eerste in de Verenigde Staten.

Kenmerken

De Franse buldog is vooral een gezelschapshond, hoewel de hond zeer waaks is. Een Franse buldog wordt ongeveer 10 tot 14 jaar. Volgens de rasstandaard moet een Franse buldog een schouderhoogte hebben van 25 tot 35 cm. Ze hebben een dichte, glanzende korte vacht. De toegestane kleuren zijn: gestroomd, zwart, wit, wit met gestroomde vlekken en fawn. De Franse buldog heeft een levendig karakter en is een mensenvriend. Hij kan enorm goed omgaan met kinderen maar minder goed met andere honden. De Franse buldog moet wel een consequente opvoeding hebben want hij is namelijk enorm koppig. Ze zijn heel erg op hun baas gericht en als ze te weinig aandacht krijgen kunnen ze enorm jaloers reageren. De Franse buldog is forsgebouwd en kan zijn warmte slecht kwijt, dus het is niet verstandig om hem in de zomer zware inspanningen te laten doen, als je toch op pad gaat in de zomer moet je zeker de kleur van zijn tong in het oog houden, als deze blauw uitslaat moet je zo vlug mogelijk zorgen dat je de hond kan laten afkoelen.
Voor wat de verzorging betreft moet je zeker extra aandacht besteden aan de huidplooien van zijn snoet en de ogen, die kunnen namelijk vlug infecties oplopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here