De Efteling

0
912
blog placeholder

De Efteling is een attractiepark in het Brabantse dorpje Kaatsheuvel, op ongeveer 10 kilometer afstand van Tilburg. De Efteling beschikt over een groot stuk land waarmee het een van de grotere themaparken is in Europa. Op dit stuk grond bevinden zich het attractiepark met haar 32 attracties, het Eftelinghotel, het Eftelingtheater en een grote golfbaan. In het park zelf is een groot sprookjesbos aanwezig en ook grote roeivijvers vind je op verschillende plaatsen terug in het park.

 

Maar hoe is de Efteling zo groot geworden? Dit begon allemaal in 1933 toen er idee werd opgedaan om een sportpark aan te leggen. Dit plan werd gerealiseerd in 1935 en al snel werd het sportpark uitgebreid met een speeltuin en een klein restaurant. In de loop der tijd werd toen natuurpark ‘De Efteling’ uitgeroepen en begon het park meer grond op te kopen. Toen in 1950 uiteindelijk werd besloten tot het bouwen van een sprookjesbos werd Anthon Pieck gevraagd om de ontwerpen voor de sprookjes te maken. Er werden 10 sprookjes uitgebeeld en in 1952 werd de Efteling daarom geopend voor het publiek.  In de eerste 15 jaar van het park werden er nog een aantal sprookjes bijgezet in het sprookjesbos en ook de eerste attractie werd een feit: de stoomcarrousel. Echter in de jaren ’70 ging het niet erg goed met de Efteling. De omzet daalde en de bezoekers bleven weg. Dit was het punt waarop werd besloten om meer grote attracties toe te voegen aan de lijst. Zo werden ‘Het Spookslot’, ‘De Python’ en ‘De Piraña’ opgebouwd en de bezoekersaantallen stegen aanzienlijk. In de jaren daarna werd nog meer geïnvesteerd in verscheidene attracties waardoor het park flink groeide. In 1990 kwam ‘Het Volk van Laaf’ zijn intrek nemen in de Efteling en bezette een eigen deel van het park. Ook de huidige mascotte Pardoes werd in 1990 geboren. Ook in de laatste paar jaren is de Efteling blijven doorontwikkelen. ‘De Pandadroom’ en ‘De Vliegende Hollander’ zijn twee attracties die onlangs zijn toegevoegd aan de lijst van attracties. Met haar 3,2 miljoen bezoekers per jaar is de Efteling het grootste pretpark van Nederland en staat ze op nummer vijf van Europa.

 

Ondanks deze grote verandering in de loop der tijd is de Efteling nog niet uitontwikkeld. Het heeft nog grootse plannen voor de toekomst werd begin 2009 bekend gemaakt. Zo wordt er gewerkt aan een uitbreiding van het sprookjesbos. Ook zijn er plannen om een nieuw conferentiecentrum te bouwen genaamd ‘De Burcht’. Raveleijn wordt de nieuwe entertainmentlocatie en misschien wel de grootste uitbreiding van de Efteling wordt het vakantiepark Bosrijk waar bezoekers een bungalow kunnen huren om meer dagen in de Efteling te kunnen spenderen. Ondanks de huidige economische crisis verwacht de directievoorzitter van de Efteling niet dat het attractiepark hierdoor wordt getroffen omdat mensen een gezellig dagje uit niet zomaar willen schrappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here