dark orbit

0
1401
blog placeholder

Het spel

Ik heb dit online shootergame dag en nacht gespeeld en heb uiteindelijk mijn account weggegeven. In dit spel heb ik veel mensen leren kennen en in meerdere clans gezeten en ben van sommige ook nog leider geweest. Mijn hoogste plaatsing is 78 op de lijst geweest.

Hogere levels kan je hier bereiken door ervaringspunten,die je moet halen door aliens te schieten of vijanden neer te knallen. Zeker in het begin valt dit zeker niet mee omdat je in de eerste map alleen lage waarde aliens vind.

Je begint met een minimaal aan wapens en een gratis klein schip,maar je zult al gauw merken dat dit niet afdoende is en je dus meer wapens, schilden en een beter schip zult moeten hebben.

Bij de aanmelding kan je kiezen tussen 3 bedrijven. Dit zijn mmo,vru of eic,dit zijn vijanden van elkaar en hebben ieder een eigen thuisbasis. Pas als je level 16 hebt bereikt dat je maanden spelen kost, zul je een basis van de tegenstander kunnen bereiken.

In dit spel kan je opdrachten(questen)uitvoeren om sneller een hogere level te halen en uri te verdienen. Uri heb je nodig om munitie ,schilden, wapens en schepen te kunnen kopen,en zeker in het begin zal je deze allemaal moeten doen om sneller te kunnen klimmen in dit spel. Hoe hoger je level hoe leuker dit spel zal worden.

Ook verzamel je in dit spel eer en samen met je ervaringspunten en aantal questen die je hebt gedaan plus het aantal vijanden die je hebt geschoten zal dit je totale aantal rangpunten bepalen. Deze rangpunten bepalen op hun beurt weer jouw rang. Je kunt bijvoorbeeld kolonel met 1 ster zijn.

Als je een hogere level haalt kan je de jumpgates gebruiken om naar nieuwe mappen te springen waar je dan weer nieuw type aliens tegenkomt die weer moeilijker zijn,maar weer meer punten opleveren. Dit spel vraagt wel een hoop geduldt.

Voor iedere alien die je schiet verzamel je ook credits en uri .Deze credits kan je bijvoorbeeld gebruiken om bij handelaar te bieden op wapens ,schepen,schilden etc. Als je veel credits schiet kan je deze sommige dingen natuurlijk ook gewoon kopen.

Het is zo dat je met uri de betere spullen(elitespullen) kan kopen,maar voor grote aantallen uri zal je ‘echt ‘geld uit moeten geven. Maar goed zo werkt het tegenwoordig in ieder spel. Dit is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd.ik heb met mensen van 7 tot 50 jaar in een clan gezeten. Je kunt dus wel zeggen dat dark orbit voor jong en oud is. Ook kan ik kan wel zeggen dat dit spel voor de meeste mensen zeker de eerste maanden heel verslavend kan zijn.Voor de meeste is het daarna wel wat minder.

Drones

Drones zijn een soort begeleidingsschepen die je kan voorzien van extra wapens en/of schilden en helpen je mee jouw schip te versterken. Er zijn creditsdrones en uri (gekochte drones) en uiteraard zijn de gekochte beter.

Minutie

Er zijn 3 soorten raketten en 4 soorten lasermunitie te koop,sommige koop je met uri andere met credits. Er is ook nog witte lasermunitie (de beste laser) maar deze kan je niet kopen. Deze lasermunitie krijg je via de galaxy gates of verzamel je uit boxjes die je in alle mappen tegenkomt en zoveel mogelijk moet verzamelen.

Galaxy gate

Op je homepagina staat de galaxy gate die je ook in aantallen uit boxjes kunt verzamelen. Deze GG geeft je willekeurige verschillende dingen zoals munitie,reparatiebonnen etc. Ook verzamel je hier stukjes van de a-gate,b-gate,y-gate en delta gate. Heb je deze stukjes compleet dan verschijnt er een speciale map waar jij alleen een soort grote missie moet uitvoeren die veel witte lasermunitie,uri en ervaringspunten geven.Zeker de laatste 2 gates zijn behoorlijk moeilijk.

Clans

Wanneer je 50.000 credits hebt verzameld kan jij je eigen aanmelden voor een clan. Zodra je hier lid van bent zal je deze credits meestal gelijk weer terugkrijgen. Een voorbeeld van een goede clan is deze:

TAG/clannaam: [TONE] THE ORDER NEO EEF

Oprichtingsdatum: 09.07.2009

Clanleider: PaulDeWolf

Leden aantal: 49

Clanrang: 40

Bedrijf: EIC

Contributie: 2% (160.705.754 Credits)

Teamspeak adres: not present on this moment

Ook kan je eens kijken op hyves,de naam is tone123. Hier vind je ook nog veel informatie over dark orbit en zie je welke spelers dit spel spelen.

De voordelen van een clan is dat ze je kunnen helpen met je level en ook kunnen ze je credits geven waarmee je kunt bieden bij handelaar om bijvoorbeeld een beter schip of lasers te verkrijgen. Bovendien maakt het lid zijn van een clan het ook een stuk leuker spelen.

Dark orbit heeft een chatscherm met naast de algemene ook nog een bedrijfs en een aparte clanchat pagina.Ook kan je prive chatten.

Sommige clans gebruiken hiernaast ook nog teamspeak en/of x-fire. Deze programma,s kan je gratis downloaden bij google en voor dit spel gebruiken. Ook kennen de meeste clans een soort rangensysteem waardoor je kan groeien in een clan en meer rechten kan krijgen. je kan dan mensen in de clan aannemen en/of ontslaan.

Ook kan je het recht tot kasbeheer en geld uitkeren krijgen.

Extra,s

Extra,s zijn bijvoorbeeld reparatiebots om je schip te repareren of een cpu die je kunt kopen om de tijd van het lanceren van raketten te verkorten,en zo zijn er nog talloze cpu,s ter verbetering van je schip.

Generatoren

Om je schip meer snelheid te geven of meer schilden op het schip te zetten moet je generatoren kopen. Deze kan je natuurlijk ook weer met credits of uri aanschaffen,maar meestal worden d3eze verkregen door middel van bieden bij handelaar.

Boosters

De naam zegt het eigenlijk al,maar boosters kun je kopen of op handelaar winnen, Deze boosters boosten tijdelijk je aangeschafte cpu,s en/of je generatoren. Soms in gevecht met sterke tegenstanders kunnen deze net het verschil uitmaken tussen leven of dood. Nadeel is wel dat deze behoorlijk duur zijn.

Global europe

Bij de eerste aanmelding kun je kiezen tussen global europe servers 1 tot en met 4. Deze keuze is natuurlijk aan jou.

Global 1 is de eerste server die uit is gekomen, en zeker niet aan te raden voor beginners. Dit komt omdat hier de spelers al heel lang spelen en dus bijna allemaal de level hebben dat ze jouw thuisbasis kunnen bereiken. En dat is nu net jouw beginmap waar je al je best moet doen om verder in het spel te komen,bij global1 is dit bijna niet te doen.

Global 2 heeft hetzelfde probleem,alleen zitten hier wel een paar hele gezellige clans zoals bijvoorbeeld tone123.

Global 3 is er nog niet zo heel lang dus hier kan je gerust beginnen. Indertijd zijn er veel toppers van 2 naar 3 gegaan. Dit zijn vaak de ervaren mensen die jou goed kunnen helpen in het spel.

Global 4 is nog maar pas uit dus als echte beginneling natuurlijk de ideale plek om te starten.

Succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here