Conditie en vetverbranding met cardiotraining.

0
914
blog placeholder

Verschillende manieren van cardiotraining.
Cardiotraining kan je op verschillende manieren doen. In de sportschool heb je de keuze uit verschillende toestellen zoals loopbanden, crosstrainers en fietsen. Maar je kan ook gewoon je loopschoenen aantrekken en in het park gaan lopen.
De belangrijkste doelen die mensen zich voorop stellen als ze aan cardiotraining doen zijn conditie verbeteren en afvallen. Hierbij is het belangrijk te weten dat je je training anders zal aan moeten pakken naargelang je doel.

Hartslagmeting
Je hartslag is een belangrijk instrument om je training op te volgen. Door middel van  hartslagmeting kan je weten hoe zwaar je je aan het inspannen bent, dit is een belangrijke maatstaf om je training op een ideale manier af te stellen op je gewenste doel. Je kan je hartslag meten door twee vingers op je halslagader te leggen en de slagen te tellen in 1 minuut. Een hartslagmeter maakt het mogelijk om je hartslag continu af te lezen. Zo een hartslagmeter meet je hartslag door middel van een borstband.

Conditietraining  
Als het belangrijkste doel van je cardiotraining het verbeteren van je conditie is zou je hartslag tijdens de inspanning tussen de 75% en 90% van je maximale hartslag moeten liggen. Deze maximale hartslag kun je berekenen door deze makkelijke formule (220- leeftijd in jaren). Bijvoorbeeld: Iemand van 20 heeft een maximale hartslag van 200, om zijn conditie te trainen zou zijn hartslag tussen de 150 en 180 moeten liggen tijdens het trainen. Naarmate de conditie verbeterd zal je hartslag minder snel verhogen en zal je dus een langere of intensievere inspanning moeten doen om hetzelfde effect te bereiken.

Vetverbranding
Bij vetverbranding is het belangrijk dat je een lagere hartslag aanhoudt tijdens de inspanning. De ideale hartslag ligt hier tussen de 55% en 75%. Bij een hogere hartslag gaan vooral de koolhydraatreserves aangesproken worden en gaat het lichaam minder vet verbranden. De ideale duur van de inspanning ligt tussen de 30 en 45 minuten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here