Compleet digitaal archief Mechelen in 2018

0
1213
blog placeholder

Dat de samenleving digitaliseert is geen nieuwtje meer. De digitalisering is al jaren bezig en nu is het tijd voor de stad Mechelen om helemaal digitaal te gaan. Alle documenten van de stad zullen tegen het jaar 2018 digitaal afgehandeld moeten worden. Dat brengt uiteraard ook veranderingen met zich mee: het e-loket wordt uitgebreid en de dynamische formulieren worden verder beter uitgewerkt.

Indienen

Schepen van Administratieve Vereenvoudiging Katleen Den Roover, kortgezegd N-VA, zegt dat de samenwerking tussen afdelingen en diensten een stuk soepeler zal gaan verlopen door de digitalisering. Vergunningen zullen veel sneller en makkelijker kunnen worden aangevraagd in het dms, evenals meldingen.

Raadplegen

Niet alleen het afhandelen van aanvragen en het aanmelden van diensten zal vereenvoudigen, ook het raadplegen en archivering zal verbeteren. Papieren dossiers kunnen kwijtraken en daar heb je bij een digitaal archief geen last van. De gewone burger zal hier ook het nut van gaan inzien, omdat het geen papieren rompslomp meer met zich meebrengt. Ze hoeven eenmalig hun digitaal dossier in te dienen en de rest van de papieren wordt overbodig, laat Den Roover weten.

Mijn Mechelen- functie

Mechelen is van plan de ‘Mijn Mechelen’-functie in te voeren. Dit houdt in dat burgers zich via deze pagina kunnen aanmelden en bijvoorbeeld een bouwaanvraag kunnen doorgeven, of een aanvraag van een evenement. Iedere inwoner van Mechelen zal zijn elektronisch dossier moeten kunnen raadplegen, inzien en stukken kunnen indienen en met zijn identiteitskaart of paspoort inloggen. In Mijn Mechelen kun je hierna zelfs zien wie de ambtenaar is die jouw stuk behandelt en wat de status van je dossier is, laat schepen weten.

Verlagen van de drempel

Schepen van ICT Walter Schroons (CD&V) zegt dat het verlagen van de drempel tussen burgers en de gemeente centraal staat. Het digitaliseren is hierin een belangrijke stap. De inwoners van Mechelen kunnen er zelfs voor kiezen of ze liever willen inloggen op mobiel of via de computer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here