Cake-pops

0
1042
blog placeholder

Cake-pops zijn erg leuk om te maken en ze zien er ook nog eens enorm feestelijk uit. Je kan het natuurlijk maken op een kinderfeestje, maar als traktatie ziet het er natuurlijk geweldig uit en kinderen vinden het enorm lekker.

De ingrediënten die je nodig hebt om deze unieke lolly’s te maken zijn:
Cakemix of mix voor het maken van een biscuit ( deze is ook verkrijgbaar in verschillende smaken zoals bijvoobeeld stroopwafel, amandel of cocolade-cake)
Mix voor het maken van botercrème.Candy melts oftewel smeltchocolade ( deze is verkrijgbaar bij hobby-winkels of verschillende webwinkels)Versieringen zoals bijvoorbeeld hagelslag, vlokken, spekjes, smarties, maar ook met fondant of marsepein is het enorm leuk om de lolly een uiterlijk te geven. Als je gebruik maakt van fondant of marsepein is het niet nodig om de candy melts te gebruiken.

Gereedschap of materialen die je nodig hebt zijn:

Lolly-stokjesBakblik voor cake of biscuitBakje die je voor de candy melts in de magnetron kan verwarmen of een pannetje voor de candy melts om deze te smelten op het gasfornuis.Boetseer materialen of uitstekers voor fondant of marsepein. Dit kan je naar eigen keuze natuurlijk aanvullen.Stukje piepschuim of iets dergelijks om de stokjes van de lolly in te steken om hem mooi te laten drogen.

De bereidingswijze is als volgt:

Je begint met het bakken van een cake of biscuit en laat deze vervolgens geheel afkoelen.
Je cake of biscuit ga je daarna helemaal verkruimelen. Er mogen geen grote stukken cake of biscuit meer zijn, alleen nog maar kleine kruimels.Nu maak je de botercrème en mixt dit met de cake of biscuit kruimels. De kruimels plakken aan de botercrème en dat maakt het mogelijk om er balletjes van te kneden. Je maakt de balletjes zo groot als je de lolly graag zou willen zien. Je zou er eventueel zelfs een vormpje van kunnen kneden zoals bijvoorbeeld een hartje. Daarna dek je de balletjes af met huishoudfolie en legt ze in de koelkast om ze te laten opstijven.
Smelt vervolgens wat candy melts en steek het stokje eerst in de gesmolten chocolade om het vervolgens in je balletje te steken. Zo blijft het balletje beter vast zitten aan het stokje. Daarna kan je de gehele bal in de gesmolten chocolade dippen en versieren zoals je wilt. Erg leuke creaties zou je er van kunnen maken. Zelfs met fondant of marsepein kan je leuke figuurtjes uitsteken en je lolly verfraaien. Ook zijn er stiften te koop met eetbare inkt en daarmee zou je er bijvoorbeeld leuke gezichtjes op kunnen tekenen.

Ik heb natuurlijk maar een aantal ideeën opgeschreven maar je kan er natuurlijk flink je fantasie op los laten!

Veel plezier en succes met het maken van Cake-pops!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here