Budgettips waar je nog niet aan gedacht had

0
902
blog placeholder

Aardappelen en uien

Op dit moment worden er op het platteland de aardappelen en de uien uit de grond gehaald.Het loont zeker de moeite om op dit moment een dagje platteland te doen en op zoek te gaan naar waar ze aardappelen of uien aan het rooien zijn, een aantal grote zakken mee en een aantal kleine presentjes voor de boer, en dat hoeft echt niet groot te zijn maar als je aardig bent voor de boer mag je vaak het land op om de aardappelen die uit de machine zijn gevallen op te rapen, ook met uien gaat dit op dezelfde manier.

Als je dan veel zakken bij je hebt kun je voor het hele winterseizoen aardappelen en uien rapen. Als je de aardappelen goed donker, koel en droog wegzet kun je ze het hele seizoen eten. 1 Tip ga niet het land op als je geen toestemming hebt, dan stellen de boeren echt niet op prijs en fatsoen wordt veel meer op prijs gesteld.

Appels en peren

Ook de appels en peren gaan op dit moment van de bomen, je kunt op dezelfde manier als bij de aardappelen en de uien ook een aantal boomgaards opzoeken waar ze aan het plukken zijn en vragen of je de gevallen appels en peren mag oprapen. Deze worden door de plukkers niet opgeraapt omdat ze meestal beschadigd zijn maar ze zijn zeker nog zeer geschikt om met een sapcentrifuge sap te maken, je kunt dit invriezen en dus de hele winter gebruiken, daarnaast kun je van de appels natuurlijk appelmoes koken maar ook een appeltaart bakken die je in de vriezer stopt of appelflappen, daarnaast kun je ze drogen en als snack tussendoor eten. Maar vergeet hierbij ook niet een presentje voor de boer mee te nemen, ze zullen dan zeker genegen zijn je toe te laten.

Bosfruit

Hiervoor moet je even in de boeken duiken, wat is eetbaar en wat niet maar dan zul je zien dat er in het bos en langs de boswegen heel veel fruit te halen is wilde bramen bijvoorbeeld, heerlijk om er jam van te koken, bramensap voor over ijs, of vla, en ook kun je de bramen in zijn geheel invriezen en later gebruiken als vulling voor een vlaai of een taart

cadeautjes en huisdecoratie

Deze dingen laten zich uitstekend combineren met een dagje platteland of een dagje bos, het is tevens de tijd om eikels en kastanjes te zoeken, ook hiermee kun je bijvoorbeeld leuke cadeautjes maken, of een leuke herfstkrans voor in huis. Kijk in het bos ook eens naar wat grillige boomtakken en neem wat mos mee, je kunt op deze manier een kast heel leuk decoreren voor de herfst, een aantal waxinelichtjes ertussen en je hebt een sfeervol plaatje.

Met een aantal grillige takken, kastanjes en eikels maak je ook een leuk herfstcadeautje, zet ze in een mooie (versierde) pot en behang de takken met stukjes mos, wat kastanjes aan vrolijke gekleurde linten en wil je er wat geld bijgeven verpak dan bijvoorbeeld allemaal 10 eurocenten ook met leuke linten en hang ze ertussen.

Ook een leuk houten bakje (eventueel zelf te timmeren) beplak deze met een mooie servet een de zijkant, wat mos op de onderkant en wat doppen van wilde kastanjes of alles wat maar enigszins leuk is vanuit het bos erin leggen, bij de action heb je leuke kleine glaasjes, die zet je ertussen met een waxinelichtje erin en je hebt een leuk cadeautje of een leuk stukje voor op tafel.

Rommelmarkt

Rommelmarkt is een van de vele tips die je op internet tegenkomt echter niemand denkt eraan dat je daar vaak voor een heel klein prijsje bijvoorbeeld borrelglaasjes kunt kopen die je vervolgens kunt gebruiken om er waxinelichtjes in te doen. Ga een rommelmarkt op en bekijk de dingen vanuit het perspectief wat je er van zou kunnen maken voor een klein prijsje, en kijk niet of het direct bruikbaar is.Een likje verf en een servet erop geplakt doet vaak wonderen.

 Meer besparingstips op www.everyoneweb.com/interessantgeld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here