bodysugar

0
817
blog placeholder

Heerlijk die zomer! Maar met het warme weer komen vaak ook de ontharingsspulletjes weer tevoorschijn. Stoppeltjes die in de winter stiekem gedoogd worden, zijn nu uit den boze en worden zonder pardon weggeschoren, geëpileerd of met hars te lijf gegaan.

Welke methode je kiest hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur. Bovengenoemde methodes hebben allemaal hun voordelen en nadelen.

Maar er is nog een manier om overtollige haargroei te lijf te gaan: Bodysugar.

 

Een paar kenmerken van bodysugar zijn:

Het is puur natuurlijk (je kan het zelfs eten).
Erg lang houdbaar.
Duurzaam resultaat.
Eenvoudig te verwijderen met water.
Vrijwel pijnloos.
Goedkoop.
Verwijderd tevens dode huidcellen zodat je huid meteen zacht is.

Kortom: de moeite van het proberen waard!

 

Hoe kom je aan bodysugar? Er zijn schoonheidsspecialistes die bodysugarbehandelingen aanbieden. Je kan het ook prima thuis doen. In veel Turkse winkels is bodysugar te koop. Maar de goedkoopste manier is… zelf bodysugar maken. Neem 1 eetlepel water, 10 eetlepels kristalsuiker en het sap van een halve citroen (mag ook uit een flesje, hoor). Roer dit in een pannetje op halfhoog vuur door elkaar tot het lichtbruin kleurt. Zodra de bodysugar is afgekoeld (kamertemperatuur) kan je ermee aan de slag.

 

Op internet zijn filmpjes te vinden over de manier waarop bodysugar wordt toegepast. Je smeert de sugar op het te ontharen huidoppervlak. Al naar gelang de stevigheid van je mengsel kan je de sugar zo weer van je huid trekken óf je doet dit met repen katoen. Die druk je dan stevig op de sugar en trek je vervolgens met een flinke ruk van je huid. Je zal merken dat het vrijwel geen pijn doet en het resultaat is: geen haar, geen plakresten en geen dode huidcellen die je huid een dof uiterlijk geven. De katoenen repen gaan in de wasmachine en zijn een volgende keer gewoon weer te gebruiken.

 

Je kan de sugar meerdere malen gebruiken. Je kneedt er gewoon weer een balletje van en smeert dat uit op het volgende stuk huid. Bovendien is de bodysugar in de koelkast maanden te bewaren. Zorg wel dat het weer op kamertemperatuur is voordat je het gaat gebruiken. Dit kan heel gemakkelijk door een stuk te pakken en flink door te kneden. Of je zet het even in de magnetron. Vergeet het dan niet héél goed door te kneden of roeren voordat je het op je huis smeert, in verband met de ongelijke warmteverdeling. Smeer de sugar nooit op je huid als het nog vloeibaar is. Vloeibare bodysugar is veel te heet en zal je huid verbranden. En daar zit je waarschijnlijk niet op te wachten. En mocht je zo aan het knoeien zijn dat er toch resten op je huid achterblijven, geen paniek! De sugar lost erg makkelijk op in warm water en is zo weer verdwenen. Omdat het een erg huidvriendelijke methode is, is dit geschikt voor alle huidtypes, haarkleuren en plaatsen. Zelfs voor je bikinilijn kan dit totaal geen kwaad.

 

Dus heb je ’s avonds een keer wat tijd, probeer bovenstaande eens uit en je zal zien dat je een paar weken lang geen omkijken meer hebt naar overtollige haargroei. Succes gegarandeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here