Blond haar voor alle meisjes!

0
1358
blog placeholder

1. Blondines, die lichter willen worden:

Nieuw zijn de shampoos en conditioners (bijv. “Sheer blonde go blonder” van John Frieda)  die blond haar op zachte wijze oplichten. Door een mix van melkzuur, kamille en citroenextract veranderen ze de kleur bij elke wassing zo minimaal dat er geen angst hoeft te bestaan om de verkeerde toon te krijgen of plotseling waterstofperoxideblond te zijn. Na ongeveer vier keer wassen is het verschil te zien. Met deze toepassing laat het haar zich wel twee nuancen oplichten.

Wie een snellere verandering wil kiest bij de kapper voor een ammoniakvrije kleur (bijv. “Essensity” van Schwarzkopf Professional of “Shimmer One” van Redken). Deze lichten het haar wel tot 2,5 nuances op en beschadigen het haar veel minder. Dit in tegenstelling tot de gebruikelijke blonderingen.
Ook nieuw zijn de thuisblonderingen (bijv. “Blonde” van Schwarzkopf), die met een speciaal kaliumcomplex op zachte wijze tot 4 nuances kan oplichten. Ook nieuw zijn de zgn. strengensets (bijv. “Couleur Experte” van L’Oréal Paris) waarmee men zelf oplichtende highlights zetten kan. Maar voorzichtig: deze bezitten vaak een sterke werking waarmee het haar wel tot 5 nuances kan oplichten. Om uitglijders te vermijden kunnen deze thuisproducten liever eerst getest worden op een onzichtbare streng haar en let U er vooral op om kleine strengetjes te gebruiken om op te lichten. Voor een echt platinablond a la Madonna kunt U beter naar een ervaren kapper gaan.

2. Blondines die nog meer stralen willen:

Voor 78% van alle blondines is de juiste tint het grootste probleem. Zelfs wanneer U na een kappersbezoek de zaak verlaat met prachtig glanzend blond haar verandert het resultaat al na enige weken en laat het zich dof, gelig of donker aanzien. Dat wordt veroorzaakt door pigmenten die zich op elk haar afzetten, maar op een lichte ondergrond nu eenmaal goed zichtbaar zijn. Daarvoor zijn speciale verzorgingsproducten ontwikkeld die de gele weerschijn met lilakleurige pigmenten neutraliseren (bijv. “Lifetex Color Reflex Shampoo” voor blond en grijs haar van Wella Professionals of “Colorshine Blond” van Guhl) of het haar met UV-filters en antioxidanten voor uitbleken beschermen (bijv. “Brilliant Blonde”van Nivea Hair Care). Speciaal voor de blonde strengetjes zijn de producten (bijv. “Blond Hair Highlights” van Garnier Fructies) zeer geschikt omdat de verzorgende werkstoffen zich op de geblondeerde delen van het haar vastzetten. Wie haar blonde haar een warmere of koelere nuance wil geven kan het haar tevens met een intensieve kleuring (bijv. “Color Touch” van Wella Professionals) verrijken.
Wordt het haar door een kapper geföhnd wordt het ook stralender omdat de kapper vanaf de wortels tot de punten droogblaast en zodoende de schubbenlaag van het haar sluit waardoor het haar het daglicht beter reflecteert. Enkele shampoos en conditioners (bijv. Coleur Renew” van John Frieda) trachten dit effect na te bootsen door kleine deeltjes die zich vastzetten op het haar en daardoor het licht spiegelen. Deze glamour brengt ook glanstoevoegende stylingproducten (bijv. “Ice Shine Haarspray”van Pantene Pro-V) die flinterdun over het haar gesproeid worden.

3. Donkerharigen, die blond willen worden:

Of U nu een tikje lichter of stralend blond willen worden, hiervoor gaat U het beste naar een professionele haarkleurspecialist die veel ervaring heeft met blonderen. Voor het zoeken naar een professionele specialist kunt U letten op het kleurspecialist certificaat van Wella Professionals die sinds kort aan speciaal opgeleide kappers wordt gegeven.
Deze specialisten kunnen ook goed beoordelen welke nuance U het beste staat. Bij een roodachtige teint en blauwe ogen ziet een koele ondertoon er mooi uit, terwijl warme reflexen het mooist uitkomen bij een olijfkleurige teint en bruine ogen.
Een goed uitgangspunt is ook het oogwit. Bij een lichte gele weerschijn is het beter om goudkleurige blondtonen te kiezen. Is het oogwit stralend wit, dan passen koele nuances beter. Wie onzeker is kan een stukje goud- of zilverfolie naast het gezicht houden en goed kijken welke van de twee het meest lijkt te stralen.

4. Grijsharigen, die blond willen worden:

Zijn de haren al wit, dan kan men met een kleuring een blonde kleuring toevoegen. Bij grijs haar moeten echter de nog aanwezige pigmenten eerst geneutraliseerd worden. Voor beide zaken is vakkennis vereist en daarom is het aan te raden dit in elk geval bij een kapper te laten doen. Die kan bovendien speciale producten (bijv. “Color Suprême” van L’Oréal Professional) gebruiken die het rijpe haar er krachtiger en zachter laten uitzien.

5. Blondtips voor alle haarkleuren:

Meerkleurige strengen hebben het voordeel dat de uitgroei bij de aanzet van het haar niet zo sterk opvallen. Maar ook als U het haar volledig wilt blonderen moet U meerdere nuances gebruiken, anders is het resultaat snel kunstmatig.

Wie het haar platinablond verven wil, moet haar dagmake-up daarop aanpassen. In plaats van knalrode lippenstift nu liever een zachtere kleur. En in elk geval de ogen wat meer aanzetten door bijv. de bovenste en onderste wimpers met donkergrijs of zwarte oogschaduw te benadrukken en op de wimpers mascara te gebruiken.

Ook bij het naverven absoluut naar de kapper gaan. Daar is het mogelijk alleen de aanzet van het haar bij te verven om zo de lange haren te ontzien zonder dat de overgangen te groot zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here