Bliksembezoek Koningspaar aan Arnhem succes

0
865
blog placeholder

Het bliksembezoek van Willem-Alexander en Maxima aan Arnhem mag een succes genoemd worden. Met wat vertraging arriveerde het Koningspaar aan het Eusebiusplein waar de Commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, hen met een stralende glimlach opwachtte en begroette en ook Burgemeester Pauline Krikke het paar welkom heette in Arnhem. Een eerste blik gold een stuk Arnhemse geschiedenis: de Sabelspoort. Ondanks het strakke en vermoeiende schema was Willem-Alexander in staat een grapje te maken wat resulteerde in een verbaast gezicht bij Maxima en een gulle lach bij Pauline. Wat echter gezegd werd blijft een geheim.

Voor het Huis der Provincie werd het paar over de oranje loper door een haag van genodigde inwoners over de binnenplaats geleid naar de ingang van het gebouw waar het Gelders provinciaal bestuur zetelt maar niet voordat een aantal burgers Maxima verrasten met een aantal geschenken.

Een zeer beperkte rondgang in het monumentale gebouw werd besloten met de balkonscène waar het paar een uitzicht werd gegund over het Marktplein.

Op dit plein werd het paar vergast op een aantal Gelderse hoogtepunten. Zo werd de Koning uitgenodigd door de Gele Rijders Garde om het kanon af te vuren. Echter, het kanon weigerde dienst ondanks herhaalde pogingen. De wandeltocht werd vervolgd en voerde langs een damesteam rolstoelbasketballers en bikers en gaf Arnhems trots Introdans een kort optreden.

Ook het Open Luchtmuseum was vertegenwoordigd met hun museumstuk: een van de eerste trolleybussen (1949) van het toenmalige Arnhems vervoerbedrijf en de ANWB presenteerde een van hun eerste Wegenwachtauto’s. De afvaardiging van Burgers’ Zoo gaf een kleine impressie door de opbouw van een miniatuur dierenparkje en tot slot waren er nog jeugdspelers van Vitesse aanwezig.

 

Een foto-impressie van het Koninklijk bezoek aan Arnhem is vanaf 31 mei te zien op:

www.fotoexpostudiotmowi.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here