Birkenstocks

0
1905
blog placeholder

Birkenstocks! Ze zijn helemaal hot, hot, hot momenteel. Je kunt geen winkel meer betreden zonder dat je minimaal één paar van deze stevige slippers/sandalen hebt aangekocht. Met riempjes, gespjes en sierlijke vormen heeft Birkenstock van de oude, vertrouwde gezondheidsslipper een geweldig leuk fashionprodukt gemaakt.

De Birkenstocks (en hoedt u voor namaak, want overal duiken er vergelijkbare slippers op van een ander merk) zijn momenteel dan ook erg populair en lijken zelfs de Crocs van hun troon te stoten! Maar eerlijk is eerlijk: ze zitten geweldig, zijn goed voor je voeten én je bent weer helemaal hip met deze zomersandalen! (Okee, okee.. de mannenvariant van deze sandaal vind ik nou niet echt geweldig, maar voor een stoere teenslipper kun je als man ook zeker terecht bij Birkenstock!) Ook aan de kids is gedacht en zo zijn deze slippertjes al in de kleinste maatjes te verkrijgen en natuurlijk in de meest vrolijke kleurtjes roze en/of met bloemetjes. Neenee jongens.. ook voor jullie zijn er wel heel stoere Birkenstocks: kijk maar eens gauw bij de Rock Star baby collectie (tot en met maat 35) voor een paar stoere stappers met tribals!

En ken je dat? Dat je voeten eigenlijk nét iets te breed zijn voor het model wat je hebben wilt (of juist andersom: je voeten zwabberen door de schoen of slipper). Ook daar heeft Birkenstock aan gedacht: Alle modellen zijn er in twee wijdtematen zodat iedereen de juiste voetondersteuning krijgt.

Voor mij is de schoen helaas niet weggelegd…ik heb namelijk platvoeten. Op het moment dat ik dus rechtop sta zakt mijn voet door zodat ik letterlijk met mijn hele onderkant van mijn voet de grond raak. Nou en? zul je zeggen.. wat maakt dat nou uit? Wie ziet dat nou?
Inderdaad…niemand! Maar voelen doe ik het wel! Want in deze Birkenstocks zitten voorgevormde zolen. Een inkeping bij de tenen (omdat je nou eenmaal met je grote teen het meest afzet tijdens het lopen) en een mooi plekje waar je hiel precies inpast. Nouja.. als je géén platvoeten hebt dan! Want ik voel elk randje, deukje, inkepinkje of hobbeltje zitten en na zo’n 10 minuten lopen voelt het alsof mijn voet een legpuzzel in 400 delen is.

Op de site van Birkenstock kan ik helaas geen enkele info vinden of er voor mij ook Birkenstocks zijn, dus als jullie deze zomer een vrouw op Crocs zien denk dan niet: “Tssss.. die loopt echt niet met de laatste mode mee!!” maar denk dan: “Ach….daar gaat weer een platvoet!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here