Besparen op de auto

0
882
blog placeholder

De auto is meestal een behoorlijke kostenpost. Toch is het vaak wel mogelijk om hier wat op te bezuinigen.

 

Aandachtspunten voor de aanschaf:

 

–          Is een grote, zwaardere en dus duurdere auto noodzakelijk of mag het een kleiner exemplaar worden? Dit scheelt al behoorlijk in de kosten van de belasting, verzekering, benzine en afschrijving.

–          Wordt het een auto die op benzine rijdt of is het lonend om over te gaan op diesel of gas?

–          Wat zijn de (verwachtte) kosten de komende jaren wat betreft het onderhoud? Er zijn auto’s die veel onderhoud nodig hebben en waarbij de kosten voor onderdelen en reparaties behoorlijk op kunnen lopen en auto’s waar weinig aan mankeert. Even ervaringen uitwisselen met andere autogebruikers kan u een stukje wijzer maken en misschien maakt u dan de keuze voor een ander merk.

–          Een nieuwe auto heeft de eerste jaren een hoge afschrijving, een jong gebruikte auto heeft minder afschrijving en is technisch nog in goede staat.

–          Stel van te voren een budget vast waarbinnen de kosten van de auto moet blijven. Komen de kosten hierboven en gaat dat naar verwachting zo blijven dan is het misschien de moeite waard om de auto te vervangen voor een ander exemplaar.

–          De afschrijving van de auto is ook afhankelijk van het model, kleur en de opties waarmee de auto is uitgerust. Een gewilde auto schrijft minder af.

–          Een auto die uit voorraad leverbaar is meestal ook goedkoper. Een nadeel is dat er niet meer gekozen kan worden. Denk aan kleurkeuze en de in of opbouw van accessoires is achteraf vaak duurder.

–          Een model dat uit de handel gaat wordt vaak goedkoper aangeboden of heeft meer extra’s.

–          Sommige auto’s geven wel tot 7 jaar garantie. Bovendien gaat de garantie over naar de volgende eigenaar die er dan ook nog van kan profiteren. Het geeft hem meer zekerheid en voor de eerste eigenaar betekent dat meestal een hogere restwaarde.

 

Aandachtspunten na de aanschaf:

 

–          De prijs van brandstof kan verschillen bij de tankstations. Een onbemand tankstation is ook vaak goedkoper dan een bemande.

–          Beperk zoveel mogelijk het aantal korte ritjes. De motor slijt hier sneller door en de auto verbruikt meer brandstof.

–          Het rijden met milieuvervuilende auto’s wordt door de overheid ontmoedigd terwijl schonere auto’s voordeel op kunnen leveren.

–          Vergelijk verzekeringen met elkaar, ook hier zijn euro’s mee te besparen.

–          Het verhogen van de bandenspanning tot 0,5 bar boven de aanbevolen bandenspanning scheelt in het brandstofverbruik.

–          Met een rustige rijstijl wordt minder brandstof verbruikt. Op tijd doorschakelen en niet onnodig afremmen.

–          Laat geen overbodige spullen in de auto liggen en verwijder dakdragers meteen na gebruik. Het bespaart brandstof.

–          Kies voor een garage die aangesloten is bij de BOVAG. Ze geven garantie op uitgevoerde reparaties.

–          Er zijn garages die onderdelen niet hebben vervangen terwijl ze deze wel op de rekening vermelden. Controleer of de onderdelen ook echt zijn vervangen.

      –     Was de auto wat vaker zelf in plaats van de wasstraat te gebruiken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here