Bespaar tips

0
818
blog placeholder

Iedereen maakt weleens een periode mee waarin het op financieel gebied even niet voor de wind gaat. Soms is het noodzaak om even op de kleintjes te letten, daarom hier wat bespaar tips op een rijtje.

 

Verkoop spulletjes op marktplaats

Dit klinkt als een gemakkelijke manier om aan geld te komen en dat is het ook! Duik eens even de zolder op of een kast in en ga op zoek naar spullen die u niet meer gebruikt of nodig hebt. Je kan hierbij denken aan elektronica, kleding, meubels, boeken enzovoort.

Binnen een paar minuten heeft u een account aangemaakt en er al wat spullen opgezet.

 

Houd een kasboek bij

Wanneer u soms geen idee heeft waar uw geld blijft kan een kasboek uitkomst bieden. In een kasboek houdt u al uw variabele uitgaven bij. Het gaat hier echt om alle uitgaven van bijvoorbeeld een kopje koffie tot aan kleding. Overzicht in uw uitgaven kan u veel nieuwe inzichten geven. Wanneer je weet waar je geld heen gaat heb je ook de mogelijkheid om het te veranderen. Door inzicht te krijgen in je uitgaven zie je waar je bijvoorbeeld teveel geld aan uitgeeft.

 

Reclame op uw auto/scooter

Met een beetje creatief denken kom je een heel eind! Door reclame te maken voor bedrijven op bijvoorbeeld je auto kun je geld verdienen. Je kan hierbij denken aan ongeveer 200 euro per maand, maar dit hangt af van de hoeveelheid reclame stickers op je auto. Wanneer je bereid bent je auto volledig onder te laten plakken kan dit wel oplopen tot 1000 euro per maand. Dit is toch makkelijk geld verdienen zou je denken? Zonder ook maar iets te hoeven doen verdien je toch (veel) geld.

 

Laat uw auto een week staan

Pak eens eerder de fiets of ga met het openbaar vervoer. Door dit een weekje te doen houd u net wat meer geld over in de maand.

 

Betaal contant

Wanneer je met contant geld betaald let je beter op wat je uitgeeft dan wanneer je in winkels gebruik maakt van de pinautomaat.

 

Toeslagen

Veel mensen lopen geld mis omdat ze gewoon weg niet weten dat ze er recht op hebben. Dit is natuurlijk niet eerlijk, want iedereen moet krijgen wat ie toebehoort. Het is echter zo dat je soms daar zelf een beetje moeite voor moet doen. Je kan een afspraak maken bij de belastingsdienst of zelf op de site van de belastingdienst kijken om na te gaan of u ergens recht op heeft. Denk hierbij aan huurtoeslag, zorg toeslag enzovoort. Geld laten liggen is zonde!

Gratis producten uitproberen

Op verschillende sites, via een zookmachine gemakkelijk te vinden, worden producten gratis aangeboden. Je koopt een product in de winkel en stuurt vervolgens de bon op en krijgt het aankoop bedrag terug gestort.

Zaterdag boodschappen doen voor sluitingstijd

In de supermarkten zijn producten zoals vlees, sla, groente voor sluitingstijd op zaterdag afgeprijsd.

 

Zeg je tijdschrift lidmaatschap(pen) op

Dit kan al snel een paar tientjes per maand schelen. Wanneer je weer wat ruimer bij kas zit kun je altijd weer een abonnement afsluiten.

 

Bespaar op je telefoonkosten

Door bijvoorbeeld een maand streng tegen jezelf te zijn wat betreft bellen en sms-en kunt u al vaak tientallen euro’s per maand besparen.

 

Energieverbruik

·      Door de thermostaat overdag één graad later te zetten, bespaart u gemiddeld 7% op uw energiegebruik voor uw verwarming.

·      Heeft u nog een ketel met waakvlam? Als u langer dan 5 dagen van huis gaat kunt u deze uit zetten. Dit bespaart ongeveer 90m3 aan gas.

·      Let op dat het licht uit is in kamers waar u niet bent.

·      Door elke dag een minuutje korter te douchen bespaart u al snel tientallen euro’s per jaar.

 

 

Door creatief te denken kun je al gemakkelijk aardig wat besparen of bijverdienen per maand. Andere tips zullen wat meer moeite kosten om deze na te leven, maar als je daardoor wat meer geld over houd is het altijd het proberen waard zou ik denken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here