Bespaar tips energieverbruik

0
858
blog placeholder

Als je verstandig omgaat met het verbruik van energie kan je dit enorm geld besparen. Hierbij geldt dan ook alle kleine beetjes helpen. Energie besparen doe je eigenlijk al heel simpel door op te letten wat je verbruikt en of je niet iets onnodig verbruikt of aan laat staan.
Je kunt energie al besparen door te letten op de volgende punten:

Vervang alle lampen door spaarlampen voorzoe van LED-verlichtingLaat apperatuur niet onnodig aan of op standby staan ( dit is ook nog eens brandgevaarlijk)Zet de verwarming om te beginnen een graadje lager dan je bent gewend ( als je het te koud krijgt, trek dan een extra trui of shirt aan, je zal zien dat je uiteindelijk meer en meer gewend raakt aan de temperatuur)Zorg voor goede isolatie van je huis ( dit kan o.a. dubbele beglazing zijn)Maak het gezellig en brand een kaarsje, dit is gezellig en zorgt bovendien voor extra warmte.Geen televiesie avond, maar een spelletjes-avond. Erg leuk en geeft kwality-time voor het hele gezin.Zorg ervoor dat alle witgoed apperatuur goed wordt onderhouden, want ook dit kunnen energieverspillers worden!Gebruik geen wasdroger als het echt niet nodig is, maar hang het gewoon op! Het kost iets meer tijd, maar het zal je de moeite waard zijn! Moeite wordt nou eenmaal beloond. Schaf een houtkachel aan! Erg gezellige warmte en je kan er ook nog eens een stoofpotje op klaar maken!

Back to basic! Een typische zin voor de tijd van nu. Steeds meer mensen verlangen naar de gezelligheid van toen. Nu ook nog eens energiebesparend!

Succes en veel gezelligheid gewenst!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here