Apple iPad

0
1118
blog placeholder

De iPad heeft qua design veel weg van een grote iPhone. De iPad is een zogeheette tablet-computer, wat inhoudt dat je middels een Touch screen (aanraak scherm) de iPad kunt bedienen. O.a Samsung en Axiatron kwamen al eerder met een tablet-computer op de markt, maar dit heeft nooit tot een overweldigend succes mogen lijden. Apple, de maker van de iPad wil hier verandering in gaan brengen.

De iPad wordt geleverd in 3 verschillende versies, namelijk 16GB, 32GB of 64GB. De iPad is met een dikte van 0.5 inch vrij dun te noemen en weegt slechts 1.5 pond. Het apparaat is uitgerust met een 9.7-inch Mulitouch Led scherm. De maten van de iPad zijn 242,8mm breed en 189,7mm in de lengte, waarbij je werkt met een resolutie van 1024 bij 768 pixels. De maat is dus net iets kleiner dan een A4t’je. De bediening van de iPad wordt gedaan doormiddel van je vingertoppen, waarbij aanrakingen met zeer nauwkeurige precisie geregistreerd worden. Erg leuk is dat wanneer je de iPad een halve slag draait, het scherm mee zal bewegen. Je kunt de iPad dus zowel horizontaal als verticaal bedienen. Dit gebeurt via in-plane switching, afgekort IPS.

Introductie filmpje van de Apple iPad
Volgens Steve Jobs, diegene die de iPad heeft geïntroduceerd, is werken met de iPad de beste surf ervaring die je ooit hebt gekend. Beter als een laptop of Smartphone. Voor de introductie van de iPad kun je onderstaand filmpje bekijken. (in het Engels)

Accessoires
Als uitbreiding voor je iPad zijn er al enkele accessoires te koop. O.a. een toetsenbord, een steun om de iPad in te zetten en een beschermhoes zijn verkrijgbaar.

140.000 aplicaties binnen bereik van je vingers
Ruim 140.00 Aplicaties uit de Appple store zijn te gebruiken op de iPad. Alle programma’s die je al gedownload hebt voor je iPhone of iPod Touch zijn te gebruiken op deze tablet computer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here