Speelotheek breidt speelgoedassortiment uit voor kinderen met een beperking

0
1349
blog placeholder

Kinderen die door het leven gaan met een beperking binnenkort uit een groter assortiment speelgoed kiezen om te lenen bij de Speelotheek Woerden. Er bleek meer behoefte te zijn aan dit speelgoed en de Speelotheek heeft hier meteen werk van gemaakt.

Meer behoefte aan speelgoed voor beperkte kinderen

Vooral in de zomermaanden was het topdrukte bij de Speelgoedcommissie van de Speelotheek Woerden. Het houten speelgoed, maar ook het moderne speelgoed ging als warme broodjes over de toonbank. De drukte is waarschijnlijk gedeeltelijk te danken aan het feit dat de Speelotheek goed heeft geluisterd naar wat de kinderen willen. Vorig jaar bleek uit de enquête die door de kinderen zijn afgenomen dat ze meer behoefte hadden aan speelgoed voor kinderen met een beperking. Zorginstelling Reinaerde in Woerden heeft de Speelotheek geholpen om te kiezen welk speelgoed geschikt zou zijn.

Het SKANfonds

Het SKANfonds zal de Speelotheek financieel ondersteunen, omdat het om een flinke investering gaat. Ze zijn het fonds dan ook heel erg dankbaar voor hun bijdrage. Dit nationale fonds is in het leven geroepen om kwetsbare mensen in onze samenleving sterker te maken met het oog op hoop en toekomstperspectief. Het is een katholiek fonds met een mooie visie: een rechtvaardige wereld. Dit willen ze bereiken of nastreven door de kwetsbaren in onze maatschappij te helpen om een plekje in de samenleving te krijgen. Zij bieden waar nodig financiële steun evenals hun expertise. Onder meer de Lotto en de Nationale Postcode Loterij steunt de organisatie.

Informatie over de Open Dag

Momenteel is het speelgoed dat geschikt is voor kinderen met een beperking langzaam aan het binnestromen. Het wordt nu klaargemaakt om te kunnen uitlenen. Op de Open Dag van 11 oktober 2014 zal het nieuwe speelgoed ook een prominent plekje krijgen om te bewonderen. De Open Dag is van 9:00 tot 13:00 uur op de Brede School aan het Tournoysveld. Iedereen mag vrijblijvend en gratis langskomen om een kijkje te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here