Kinderen zijn toegewijde ambassadeurs voor goochelaars

0
1320
blog placeholder

De ouder is vaak voorzichtig als het om het inhuren van een goochelaar gaat. Er zijn bepaalde verwachtingen. De kindergoochelaar moet de kinderen kunnen sturen en hun aandacht op het optreden en hemzelf vestigen. Hiervoor gebruikt hij hulpmiddelen zoals de aankleding van hem zelf en zijn show. Daarnaast is het hebben van een pedagogische achtergrond van onschatbare waarde. En een natuurlijke positieve warme rustige uitstraling kanook al veel doen.Vooral wanneer het om kinderen met een persoonlijkheidsstoornis gaat. En dan hebben we het nog niet eens over zijn trucs. Deze moet hij door en door kennen zodat hij tijdens zijn trucs kan anticiperen met het publiek. En dan niet vergeten een show kan energie geven maar ook energie ontnemen. Een goochelaar moet dan vol positieve energie zitten en dit op het publiek uitstralen. Zelfs een zeer ervaren goochelaar heeft wel eens een mindere dag. En dat heeft zijn uitwerking op het publiek.Kinderen voelen dit vaak beter aan dan de ouders. Een goede kindergoochelaar leest dereacties van de kinderen en past zich dan aan om het publiek alsnog een geweldige show te geven.

De man in de opvallende kleding of terwijl de goochelaar. Heeft de gave om de kinderen te doen geloven in iets wat niet echt is of kan. Hij laat mysteries zien die dan door hun observatie als echt wordt beschouwd. Hiervoor gebruikt hij gekochte en of zelfgemaakte trucs. Dit laatste is belangrijk om een rode draad in de show te behouden. Bij een zelfgemaakte truc komt veel creativiteit en ervaring kijken. Maar het belangrijkste voor een kinderfeestje is niet de show of de trucs. Maar het plezier dat de kinderen tijden hun feest beleven. Vergeet dan niet dat Goochelen een middel is om dit te realiseren.

Belangrijk is dat de goochelaar een sfeer opbouwt een magische of mystieke sfeer. Dit kan met behulp van het karakter en houding van de goochelaar. Maar wat ook helpt is muziek. Gepaste muziek op de achtergrond die bij grotere shows wordt bijgestaan door een voor geprogrammeerde lichtshow.

Er zijn goochelaars die er voor kiezen om de kinderen die hem helpen om een truc tot een goed einde te brengen. Een presentje te geven. Dit kan onder het mom van een magisch cadeau. Ikzelf ben van mening dat wanneer je één kind een cadeau geeft je ook alle andere kinderen iets moet gevenbijvoorbeeld een zelfgemaakt ballonnendier. Ze hebben dan een tasbare herinnering die ze mee naar huis kunnen nemen. Veel kindergoochelaars geven aan het eind van hun show een cadeautje aan de kinderen.

Kinderen zijn erg geïnteresseerd in goochelen. En willen dan ook graag als assistent(e) van de kindergoochelaar op het podium komen. De kinderen uit het publiek reageren dan ook vaak op de acties die de assistent en de goochelaar uitvoert kinderen merken dat zij deel uitmaken van de show. En willen dan ook allemaal helpen om de show er zo goed en grappig mogelijk uit te laten zien. De goochelaar is zelf verantwoordelijk over welk kind hij op het podium vraagt. Zo kan hij een timide kind of een super druk kind als assistent naast zich krijgen. Dit zorgt voor onverwachtse reacties waaronder het soms niet goed opvolgen van de instructies. Wat de truc soms lastig maakt om het goed te laten eindigen. Maar dit geeft niet de goochelaar heeft zo zijn eigen manier om hier op pedagogische wijze mee om te gaan. Het leukste is wanneer alle kinderen erachter komen dat ze mogen reageren door te klappen, schreeuwen, stampen, en gezamenlijk hard een goocheltruc op te zeggen. Kinderen voelen zich dan betrokken en dit zorgt ervoor dat de kinderen soms wel 60 minuten ademloos blijven kijken. En van de ouders hoor ik vaak. Als de kinderen blij zijn en de goochelshow mooi vonden dan is het geslaagd en vinden zij de show ook mooi en goed.Ze kregen dus waar voor hun geld. De positieve reacties van de kinderen zijn dus een magisch cadeau voor de goochelaar.