Hoe kan je jouw kindje verwelkomen? 

0
390
geboortekaart

Het is bijna zover! Je staat te wachten op het kindje dat je al bijna 9 maanden draagt. Misschien vraag je je af wat de beste manier is om hem/haar te verwelkomen. Wat denk je van geboortekaartjes? Met geboortekaartjes laat je iedereen weten wie je op aarde hebt gebracht.

Inhoud geboortekaartjes

Voordat je aan de slag gaat met een visueel ontwerp, moet je denken aan de inhoud die op de kaartjes zal staan. Vermeld zeker zaken zoals de naam, de geboortedatum, het gewicht en de lengte van het kindje. Dit zijn standaardelementen die op elk geboortekaartje zouden moeten staan. Heeft jouw kindje een peter of meter? Perfect, een eervolle vermelding voor de meter(s) of peter(s) mag zeker niet ontbreken. Je kan zelfs het adres voor het kraambezoek erop zetten, maar voel je zeker niet verplicht om dit te doen. Wat dacht je van cadeautjes? Heb je een pamperrekening geopend of ligt de geboortelijst in een bepaalde winkel (of is die online terug te vinden), dan is dat informatie die ook op het kaartje kan staan. Wil je graag origineel uit de hoek komen met je kaartje? Denk dan na over een bijzonder tekstje of zinnetje dat meteen de aandacht trekt. “Mooi kindje, jij doet ons hart verwarmen.”, “Voor jou een eiland vol kusjes op een zee van liefde!”, “Geboren om voor altijd lief te hebben” zijn voorbeelden van korte emotionele boodschappen die je kan achterlaten op de geboortekaartjes. Natuurlijk kan jij samen met jouw partner of familielid zelf een leuke of emotionele boodschap bedenken. 

Geboortekaartjes personaliseren

Heb je al een visueel beeld en weet je exact wat je op de geboortekaartjes wil zetten? Perfect! Je kan immers zelf geboortekaartjes maken. Het is heel simpel, je personaliseert de kaartjes op jouw eigen manier. Wil je de clichés vermijden, dan kan je natuurlijk altijd unieke geboortekaartjes aanmaken. Kaartjes met een holografische folie, tent kaartjes en houten kaartjes zijn voorbeelden van ontwerpen die jouw geboortekaartjes uniek maken. Waarom geen ronde of ovale kaartjes? Deze hebben meer aantrekkingskracht en zorgen ervoor dat jouw geboortekaartjes meteen in het oog springen. Nu moet je enkel nog het ontwerp personaliseren dat je voor ogen hebt. Vorm jouw gedachten om tot een perfect design!

Soorten kaartjes 

Wat vind je van geboortekaartjes die passen bij jouw kindje? Waarschijnlijk vraag je je af wat hiermee bedoeld wordt. Ben je in verwachting van een meisje, dan zijn er geboortekaartjes voor meisjes die je zelf kan aanpassen of maken. Denk aan een mooi roze achterkant, glitters of andere girly ontwerpen voor meisjes. 

Wil je het iets unieker maken? Er zijn drie trends die van pas komen. De grootste trend is kleur. Zorg ervoor dat jouw geboortekaartjes kleurrijk zijn en passen bij jouw dochtertje. Denk je aan felle kleuren, donkere of exotische kleuren wanneer je aan haar naam denkt? Laat dit weerspiegelen in de geboortekaartjes. Een andere trend is het gebruik van bloemen. Welke bloem komt in je op wanneer je denkt aan je dochtertje? De laatste trend is het toevoegen van dieren. Is er een bepaald dier waar je van houdt en dat past bij de uitstraling van jouw dochtertje? Dan is het leuk om dit diertje op je geboortekaartje te zetten voor een persoonlijke touch.

Niet voor iedereen

Natuurlijk deel je de geboortekaartjes niet aan iedereen uit. Het is belangrijk om even stil te staan en na te denken over alle personen met wie je deze emotionele ervaring wil delen. Denk aan familie, vrienden of misschien buren. Eens je weet wie je een kaartje wil geven, weet je ook hoeveel kaartjes er afgedrukt en doorgestuurd moeten worden. Op deze manier worden er niet te weinig of te veel geboortekaartjes aangemaakt.