Een klein appartement opruimen? Dat doe je zo!

0
439
klein appartement

Het is belangrijk om je huis opgeruimd te houden. Niet alleen omdat het er mooi en goed uitziet, maar ook omdat het je stressniveau verlaagt, je gezondheid bevordert en je overall mood verbetert. Het geeft je ruimte om te denken. Een opgeruimd huis werkt inspirerend. In een klein appartement is het des te belangrijker om de boel netjes en georganiseerd te houden. In deze blog laten we je zien hoe je dat doet. 

De badkamer 

De waarde van een opgeruimd en huis wordt vaak onderschat. Zeker als het gaat om de badkamer. Wanneer de onderbroeken in het rondslingeren, de tegelvoegen vuil zijn en de spiegelkast op half zeven hangt, is het misschien niet alleen tijd voor een goede opruimbeurt. Misschien is het dan ook tijd voor een badkamer renovatie, nietwaar? Laten we het er alvast over eens zijn: die hele badkamer heeft een opfrisbeurt nodig. Maar als je huurt of je hebt geen geld om te renoveren, is het toch belangrijk om aan het opruimen te gaan. Waarom dit zo belangrijk is? In de badkamer begin je immers je dag, en je dag begin je best in een ruimte die je energie geeft. Rommel onttrekt energie, terwijl georganiseerde ruimtes je hoofd rust gunnen. 

Opbergruimte in kleine woningen

Hoe kleiner het appartement of de ruimte, hoe moeilijk het vaak is om alles netjes en georganiseerd te houden. Twee jassen en wat boeken op tafel doen het hele zaakje al meteen wat rommelig lijken. Een trucje om de ruimte groter te doen lijken? Hier volgt er eentje zo oud als de straatstenen. Gebruik spiegels om de kamers groter te doen lijken. Een grote spiegel in de woonkamer, een spiegelkast voor de badkamer of een grote kast met een spiegel in de gang, spiegels maken echt het verschil. In zo’n spiegelkast kan je ook meteen wat alledaagse dingen in kwijt zoals watjes, een tandenborstel en dingen die je niet meteen elke dag nodig hebt zoals een haardroger, je juwelen en eventueel de handdoeken. En laat vooral genoeg licht binnen, want ook licht zorgt voor een ruimtelijk gevoel. 

Geen zin in opruimen? 

Ha! Opruimen, we genieten van het resultaat, maar de weg ernaar toe is vermoeiende en saai, hoe klein je huis ook is. Wel, als je echt geen zin hebt om op te ruimen, is het misschien een idee om er iets leuks van te maken. Luister naar je favoriete muziek, zet de volumeknop op maximaal en laad de kasten in, al dansend. Gebruik het als een therapeutisch moment om alle stress uit je lijf te dansen. De tijd zal vliegen, ik beloof het je. Wil je het helemaal leuk maken? Vraag dan ook de kids om te helpen!