Dit zijn de allerleukste vakantiebestemmingen met kinderen

0
1803
vakantiebestemmingen met kinderen

Met kinderen op vakantie gaan is een geweldig avontuur, maar vergt ook veel voorbereiding. Hoe bereid je de kinderen voor op de tijd die komen gaat en belangrijker: waar gaat de reis heen? Gelukkig zijn er een aantal fantastische bestemmingen waar het hele gezin een fijne tijd beleeft. Wij hebben ze even voor je op een rij gezet!

Geniet van zandstranden in Portugal

Portugal is een geweldig land voor een echte gezinsvakantie. Het zuidwest Europese land staat bekend om de historische steden, schitterende natuur en goudgele zandstranden. Het biedt dan ook voldoende vertier voor jong en oud. Je kunt er een cultureel dagje in de hoofdstad Lissabon prima afwisselen met een bezoek aan de indrukwekkende Douru vallei in het noorden. Met name de trams in het oude Lissabon zijn een echte bezienswaardigheid. Of geniet na een dagje wandelen op een van de Portugese stranden. De zee heeft in de zomermaanden vaak een aangename temperatuur. Terwijl de ouders een mooi kleurtje creëren in de zon, vermaken de kinderen zich prima in het water. Bovendien zijn de stranden in Portugal vaak van allerlei faciliteiten voorzien, zoals restaurants en EHBO-posten.

Beleef een heerlijke autovakantie in Slovenië

Een van de Europese bestemmingen die op dit moment aan populariteit wint bij gezinnen is Slovenië. Het land staat bekend om haar schitterende natuur en grote aanbod aan culturele bezienswaardigheden. Zo kun je prima met het hele gezin naar het Nationaal Park Triglav of de indrukwekkende grotten van Postojna bezoeken. Ook het meer van Bled is een echte aanrader. Bovendien is Slovenië vanuit Nederland in ongeveer 12 uur prima te bereiken met de auto. De beste route loopt vanaf het Duitse Frankfurt en München door Salzburg in Oostenrijk. Overigens heb je voor het gebruik van de wegen in Oostenrijk en Slovenië wel een autovignet nodig.

Het kindvriendelijke Denemarken

Een van de beste Europese bestemmingen voor kinderen is Denemarken. Het is een zeer kindvriendelijk land met allerlei leuke attractieparken voor jong en oud. Zo beleven de jongsten in Legoland een onvergetelijk avontuur. Dat de Denen zich hebben ingesteld op jonge reizigers blijkt ook uit het feit dat er in musea allerlei kinderactiviteiten worden georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan een middagje knutselen of een lesje wetenschap, wat nog leerzaam is ook. Daarnaast zijn er veel vakantiehuizen in Denemarken ingericht op kinderen.

Pretparken, chocola en friet in België

Voor een kindvriendelijke bestemming hoef je het echt niet ver weg te zoeken. Ook België heeft voor de jonge reizigers erg veel te bieden. Zo is de kust er werkelijk prachtig en doen steden zoals Brussel, Antwerpen en Brugge romantisch aan. Geniet in de binnenstad bovendien van een smaakvol Belgisch frietje of echte Belgische chocolade. Voor actieve gezinnen is er de adembenemende Ardennen of een geweldig pretpark zoals Bobbejaanland in Lichtaart. Dit is de top tien van leukste pretparken in België:

  1. Walibi België in Waver
  2. Plopsaland de Panne in De Panne
  3. Bellewaerde in Ieper
  4. Bobbejaanland in Lichtaart
  5. Plopsa Indoor in Hasselt
  6. Plopsa Coo in Coo
  7. Boudewijn Seapark in St. Michiels
  8. Mega Speelstad in Wechelerzande
  9. Attractiepark koningin Fabiola in Namen
  10. Mont Mosan in Hoei

Lees ook: dit is hét speelgoed van 2019