Zo maak je de douchebeurt meer ontspannen

0
338

De douche speelt een belangrijke rol in hoe gezond je in je vel zit. Natuurlijk is het in de eerste plaats de perfecte plek om voor je persoonlijke hygiëne te zorgen. Bijvoorbeeld nadat je hebt gesport. Daarnaast is de douche ook een belangrijke plek om aan je mentale gezondheid te werken. Onder de douche kan je namelijk heel goed ontspannen. Bovendien zijn er ook allerlei dingen die je kan doen om het nog meer ontspannen te maken. Dit maak de douchebeurten dus ook alleen maar nog aantrekkelijker om te ondergaan.

De juiste douche

Wil je de douchebeurten meer ontspannen maken? Dan is het misschien een idee om eerst je douche eens te verbouwen. Dat kan je bijvoorbeeld doen door voor een regendouche te zorgen. Of je kiest voor een sunshower. De regendouche zorgt voor een waterstraal als een regenbui. De sunshower werkt met infrarood of UV om je het gevoel van de warmte van de zon te laten ervaren. Van beide elementen is bewezen dat ze een ontspannende werking op het lichaam hebben. Het is dan ook goed om te kijken hoe je dit in je eigen badkamer voor elkaar kan krijgen.

De beste sfeer

Ook de sfeer in de badkamer speelt een grote rol in hoe ontspannen de douchebeurt aanvoelt. Gelukkig heb je veel grip op de sfeer. Zo kan je jouw badkamer bijvoorbeeld aankleden met leuke planten die hier goed passen. Denk aan tropische planten. Het extra voordeel hiervan is dat de lucht schoner wordt in je badkamer. Ook door te werken aan de verlichting heb je veel grip op de sfeer in je badkamer. Zoek zacht licht dat veel rust geeft. Ook een kaars aansteken kan nog weleens een goed idee zijn als je meer sfeer wilt.

De juiste middelen

Het is ook slim om in de juiste middelen te investeren. Bruisballen zoals shower bombs zijn bijvoorbeeld wel heel aantrekkelijk omdat ze zo lekker tintelen. Aan de andere kant kunnen ook stoomtabletten heel lekker zijn om mee aan de slag te gaan. Ook is het slim om voor producten te kiezen waarmee je het lichaam ook echt kan verzorgen. Dit is ook nog eens goed voor je huid. Daarnaast is het ook goed om te kijken naar een goed borstel en handdoek. Dit heeft ook effect op het laatste punt als het gaat om ontspannen douchen.

Een goede routine

De laatste stap is zorgen voor een fijne routine waar je je goed bij voelt. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop je je wast. Denk ook aan wat je doet nadat je gedoucht hebt. Jezelf lekker rustig afdrogen en daarna wat verzorgende producten voor je houd gebruiken kan ook goed zijn voor de ontspanning. Je zal merken dat je daardoor alleen maar nog meer tot rust komt. De routine kan ook heel goed van pas komen om te zorgen dat je beter in slaap kan vallen na een lange dag. Dit kan je er dus ook in meenemen wanneer je ermee aan de slag gaat.