Welke dingen moeten op elke bucketlist?

0
405

Het begrip bucketlist is natuurlijk heel persoonlijk. Iedereen heeft zo zijn eigen wensenlijst in het leven. Toch is het zo dat er veel overlap zit in de dingen die we als mensen gezien en gedaan willen hebben. Sommige van die dingen komen daarom op iedere lijst terug. Het is zeker ook leuk om eens te bekijken welke dingen je dan ook op elke list weer ziet verschijnen. Daar kan je dan zelf ook weer je voordeel mee doen. Het is zeker de moeite waard om je hier eens een keer in te verdiepen.

Genieten van mooie uitzichten

Je ziet het in verschillende vormen terug, maar het komt allemaal op hetzelfde neer. Ieder mens wil wel eens een keer in het leven genieten van de mooiste uitzichten. De één doet dat door een ballonvlucht te maken over een mooie omgeving. De ander gaat bovenop de Tafelberg staan. De aantrekkingskracht van uitzichten heeft te maken met het gevoel van vrijheid dat je ervan krijgt. Het is dus ook niet gek dat iedereen dit aanspreekt. Ook op jouw lijst zal vast iets vergelijkbaars staan.

Lange reizen maken

Ook de wereldreis, en variaties daarop, is op elk lijstje terug te vinden. Het is geen cliché dat reizen verrijkend is. Je leert nog eens wat van andere mensen en culturen. Daar kan je dus ook op latere momenten in het leven op de nodige manieren je voordelen mee doen. Je kan allerlei soorten reizen naar allerlei soorten gebieden maken. Dus de geijkte foto in de groene gebieden van Thailand is echt niet het enige wat je mee terug hoeft te nemen. Je kan zelfs op meerdere momenten lange reizen naar verschillende plekken maken als je dat zou willen.

Je droombaan vinden

Opvallend is dat werken ook altijd in een bepaalde vorm op de bucketlist terug te vinden is. Iedereen heeft een bepaald idee hoe werk invulling aan het leven kan geven. Het vinden van de droombaan is dus heel belangrijk. Dit kan zijn door het soort werk, dit kan zijn door het bedrijf of de plek, maar dit kan ook door de vorm. Misschien is jouw droombaan wel te vinden in het beginnen van een eigen onderneming in een bepaalde branche. De kans is groot dat je precies voor je ziet hoe het moet worden, dus het hoeft niet eens lastig te zijn om dit te vinden.

De perfecte woonplek

Ook de plek om te wonen komt op vrijwel elk lijstje wel terug. Sommige mensen hebben een bepaald land of een bepaalde stad voor ogen waar ze graag willen zijn. Het huis zelf is weer minder belangrijk voor ze. Voor anderen geldt juist dat ze een heel specifiek gevoel hebben bij een bepaalde woonruimte. Denk aan een oud huis of een opgeknapte boerderij. De kans is dan groot dat het opknappen van deze ruimte onderdeel van het doel dat op je list staat is. Het is dus helemaal niet gek wanneer je zelf ook een bepaald idee op het gebied van wonen op je lijstje je hebt staan.