Hoe kom je snel van een verkoudheid af?

0
1015

Nu dat de dagen weer korter worden, zijn mensen ook sneller grieperig of verkouden. Dat het ontzettend vervelend is, dat weten we allemaal. Wat kun je er precies aan doen om te zorgen dat je er niet echt ziek van wordt? En wat moet je doen bij een beginnende verkoudheid om te voorkomen dat het erger wordt? Dat lees je hieronder!

Let op je hygiëne

Een van de belangrijkste dingen om te doen is te letten op jouw hygiëne. Zo is het slim om zo weinig mogelijk je gezicht aan te raken, ook al kriebelt het misschien wel. Daarnaast is goed je handen wassen enorm belangrijk, omdat je anders andere mensen wellicht zou kunnen besmetten wanneer deze virusdeeltjes via jouw handen worden verspreid. Je kan dit tegengaan door papieren zakdoekjes te gebruiken en vooral veel je handen te wassen. Anders is er ook nog de kans dat je jezelf opnieuw besmet, waardoor je nog langer ziekjes zal blijven. Ook is het slim om dus niet dagenlang dezelfde pyjama te dragen, omdat hier ook bacteriën op zijn gaan zitten. Let hier dus wel op!

Eet licht verteerbaar eten

Dat je op je voeding moet letten bij verkoudheid, dat is waarschijnlijk ook geen gekke tip. Je moet jouw lijf namelijk zo veel mogelijk rust geven en daardoor kan je het beste warme, licht verteerbare maaltijden eten. Sterk gekruid eten, pasta, alcohol of vet eten is dan ook erg slecht voor je. Eet voldoende groente en fruit om gezond te blijven.

Daarnaast is het ook slim om goed te kauwen en de maaltijden over de dag te verspreiden. Zo heb je minder het gevoel dat je lichaam hard moet werken omdat het niet in één keer heel veel eten moet verwerken. Let hier dus ook even op wanneer je aan probeert te sterken om de heftige verkoudheid tegen te gaan.

Drink genoeg water

Nu is water drinken natuurlijk altijd erg goed, maar wanneer je verkouden begint te worden is dit nog belangrijker. Het is belangrijk om niet uit te drogen en daardoor is het slim om sterke koffie, zwarte thee en alcohol te laten staan. Water zorgt voor een goede vochtbalans en dit is erg belangrijk wanneer je grieperig begint te worden. Het is daarom ook belangrijk om door genoeg water, jouw lymfestelsel op orde te houden. Dit werkt het beste door elk kwartier een paar slokjes warm water te drinken. Nu is het sowieso al goed als je probeert om dagelijks genoeg water binnen te krijgen.

Het is dus ook belangrijk om goed te eten en te ontbijten. Lees dit artikel om daar meer over te weten te komen.