Ongemerkt honderd euro per maand sparen, zó doe je dat!

0
552

Heb jij aan het eind van je salaris ook steeds nog een stukje maand over? En lukt het je maar niet om te beginnen met sparen? Of spaar jij elke maand heel fanatiek een vast bedrag, dat je later in de maand weer terugboekt omdat je toch net niet uitkomt? Met deze tips gaat het je zeker lukken om ongemerkt 100 euro per maand te gaan sparen. En voordat je het weet heb je op deze manier een mooie buffer opgebouwd of genoeg gespaard voor die nieuwe televisie of een welverdiende vakantie. En het mooie is, je zult er niets van merken en niets voor hoeven laten.

Open een spaarrekening bij een andere bank
Ten eerste is het van belang om een spaarrekening te openen bij een andere bank dan de bank waar je je betaalrekening hebt lopen. Dit lijkt misschien omslachtig, maar voor alle terugboekers onder ons is dit dé oplossing. Je ziet het geld namelijk niet meer als je inlogt bij je normale bank. Daardoor vergeet je een beetje dat je dit geld nog hebt en ben je veel minder geneigd om het terug te storten. Het bedrag zal hierdoor harder groeien en voordat je het weet heb je een leuke spaarpot opgebouwd.

Zorg voor snacks en drankjes to go
Het ligt misschien voor de hand, maar neem zelf eens een lekker reep mee en investeer in een goede thermosbeker zodat je ’s morgens je eigen koffie of thee meeneemt voor onderweg. En wat dacht je van een heerlijk gevulde lunchtrommel? Kleffe boterhammen zijn allang niet meer nodig, lunchboxen zijn er in alle soorten en maten en houden je brood, salade of yoghurt met fruit gemakkelijk een hele of halve dag vers.

Zo eet je niet alleen goedkoper, maar waarschijnlijk ook meteen een stuk gezonder en verser. Het geld dat je bespaart doordat je onderweg of op je werk niets meer hoeft te kopen kun je nu gaan sparen. En dit kan aardig oplopen. Alleen al het laten staan van een koffie van 2 euro per dag bespaart je ruim 20 euro per maand! Koop je nu ook je lunch buiten de deur, dan kan dit zomaar oplopen tot 100 euro per maand. Tel uit je winst.

Stel automatische spaaropdrachten in
Je leest het goed. Spaaropdrachten, meervoud dus. Nu je al die kleine bedragen niet meer uitgeeft kun je deze bedragen gaan sparen. Maar in plaats van één groot bedrag per te gaan sparen, ga je nu kleine spaaropdrachten instellen. Je houdt dus eigenlijk jezelf en je bankrekening een beetje voor de gek. Je kunt een vast bedrag per maand gaan sparen als je flink weet te besparen of het eigenlijk  toch al wel kon missen. Maar om dit aan te vullen is het heel handig om kleinere bedragen in te gaan stellen.

Kocht je bijvoorbeeld in het verleden elke dinsdag en donderdag een koffie op he station? Dan ga je nu elke dinsdag en donderdag € 2,20 sparen. Het ging op die dagen toch al van je rekening af, dus je zult hier niets van merken. At je op vrijdag altijd iets lekkers als lunch en bespaar je hiermee zo’n € 11,- elke vrijdag? Stel het in als vast spaarbedrag.
Tip: download geen app van deze bank, maar log gewoon eens per maand eens online in en laat je verrassen over hoe lekker je bezig bent met die spaarrekening.