Besparen op internet, bellen en tv? Dat doe je met deze tips!

0
1438
alles in een pakket vergelijken

We kennen vandaag de dag behoorlijk wat aanbieders van internet, telefonie en televisie in ons land. Toch lijkt nog lang niet iedere Nederlander zich hier bewust van te zijn. Veel mensen zitten namelijk al jarenlang bij dezelfde aanbieder. Aan de ene kant wel begrijpelijk. Waarom zou je immers overstappen wanneer je tevreden bent? Wat veel mensen echter niet weten, is dat zij betrekkelijk eenvoudig kunnen besparen op internet, bellen en tv. Dit klinkt jou ongetwijfeld als muziek in de oren. Nu ben je mogelijk benieuwd wat jij precies moet doen om te besparen op internet, bellen en tv. Wij geven je in onderstaande tekst een aantal handige tips.

1. Maak jaarlijks een vergelijking

Veel mensen denken dat het vergelijken van verschillende aanbieders van internet, bellen en tv veel tijd in beslag neemt. Jaren geleden was dit inderdaad het geval. Toen moest je namelijk nog de websites bezoeken van de verschillende aanbieders. Tegenwoordig kost het jou echter niet of nauwelijks moeite meer. Waarom niet? Omdat je inmiddels allerlei vergelijkingssites kunt gebruiken. Via deze site geef jij jouw voorkeuren aan en het systeem achter de site doet vervolgens de rest. Binnen een paar tellen rolt er een overzicht uit. Hierdoor zie je binnen een mum van tijd bij welke aanbieder jij het goedkoopste uit bent. Wij raden je aan om jaarlijks zo’n vergelijking te maken. De prijzen kunnen per jaar namelijk behoorlijk van elkaar verschillen. Daarbij komt dat aanbieders vaak nieuwe klanten proberen te lokken met leuke aanbiedingen. Hierdoor kan het helemaal aantrekkelijk zijn om jaarlijks verschillende aanbieders van internet, bellen en tv te vergelijken.

2. Sluit alles af bij één aanbieder

Heb jij contracten voor internet, bellen en tv afgesloten bij verschillende aanbieders? Ook dan kun je een vergelijking maken voor de afzonderlijke delen. Met internet vergelijken bespaar jij mogelijk flink op de maandelijkse kosten van internet. Dit geldt natuurlijk eveneens voor bellen en tv. Uit ervaring weten wij dat er best wat Nederlanders zijn die contracten hebben lopen bij verschillende aanbieders. Dit zorgt voor onnodig veel administratieve rompslomp. Jij moet immers de contracten bij drie verschillende partijen in de gaten houden. Het wordt een stuk makkelijker wanneer je alles bij één aanbieder afsluit. Je hebt zodoende slechts één contract en dat scheelt behoorlijk wat papierwerk.

3. Kies voor een alles-in-één-pakket

Een andere reden om internet, bellen en tv bij één aanbieder af te sluiten, is omdat jij dan kunt kiezen voor een alles-in-één-pakket. Dit pakket bestaat uit internet, bellen en tv. Op deze manier breng jij dus alles bij elkaar onder. Uiteraard scheelt dit je ook het nodige papierwerk. De voornaamste reden om voor zo’n alles-in-één-pakket te kiezen is echter de prijs. Je bent doorgaans namelijk flink goedkoper uit wanneer je een pakket kiest dat internet, bellen en tv bevat. Uiteraard weten de aanbieders zelf dit ook maar al te goed, waardoor zij jou vaak standaard zo’n pakket proberen te verkopen wanneer je over wilt stappen. Financieel gezien is dit dus zeker voordelig!

4. Neem geen uitgebreid televisiepakket

Voor wat betreft televisie heb je vandaag de dag verschillende zenderpakketten waar jij uit kunt kiezen. Jij kunt alleen voor het basispakket gaan, maar bijvoorbeeld ook voor een uitgebreid pakket met allerlei extra kanalen. Zo’n uitgebreid pakket is aan te raden wanneer jij veel televisie kijkt of bijvoorbeeld graag films of internationale sporten wilt zien. Kijk jij niet veel televisie en beperk jij je vaak tot NPO1, 2 of 3? Dan heeft een uitgebreid pakket natuurlijk geen zin. Kies in dat geval voor de basis. Dit scheelt je namelijk flink in de kosten. Hoe uitgebreider jouw televisiepakket is, des te meer jij hier maandelijks voor moet betalen.

5. Laat telefonie achterwege als je dit niet gebruikt

Vroeger kozen veel mensen standaard voor een alles-in-één-pakket. Er zijn nog steeds veel mensen die zo’n pakket hebben. Toch is dit niet altijd even lucratief meer. Waarom niet? Omdat er steeds minder mensen bellen met een vaste telefoon. In veel huizen is de vaste telefoon zelfs al geheel verdwenen. Logisch, want nagenoeg iedereen heeft tegenwoordig wel de beschikking over een mobiele telefoon. Geldt dit ook voor jou? Dan kun je beter kiezen voor een pakket met alleen internet en tv. Je betaalt in dat geval namelijk ook niet onnodig voor bellen. En dit scheelt jou natuurlijk toch alweer een mooi bedrag per maand!