Beleggen op je smartphone met een app

0
1887
beleggen op je smartphone

In een wereld waarin we heel veel op onze smartphone doen, kan het beleggen door middel van een app natuurlijk niet achterblijven. Er zijn dan ook steeds meer beleggers die handelen via een app. Als belegger is het belangrijk dat je altijd bij je beleggingen kan. Er kunnen namelijk altijd onverwachte veranderingen optreden en als jij hierop let wil je ook direct in kunnen grijpen. Maar niet iedereen heeft altijd een computer tot zijn beschikking om dit te kunnen doen. Daarom kan een app hier erg handig voor zijn, want tegenwoordig heeft vrijwel iedereen altijd een smartphone bij zich.

Ook de brokers merken dat een app heel erg belangrijk is voor beleggers, daarom zijn er inmiddels veel brokers die ook een app aanbieden. Een aantal daarvan zullen we hieronder voor je bespreken, zodat jij precies weet waar je voor moet kiezen. Alle apps in dit artikel zijn beschikbaar voor Android en iOS, en bieden verschillende producten aan zoals aandelen, crypto en forex.

Beginnen met beleggen met hulp van eToro

eToro staat onder andere bekend om zijn erg makkelijke interface, en het handige gebruik voor beginners. Maar daarnaast waren ze ook de eerste online broker die een gratis sociale beleggingsapp introduceerde.  Deze app zorgt ervoor dat je heel eenvoudig kunt communiceren met andere beleggers binnen eToro, wat handig is wanneer je op zoek bent naar informatie over een bepaald bedrijf bijvoorbeeld.

Daarnaast hebben ze ook een CopyTrading app. Hiermee kun je heel eenvoudig de succesvolle beleggingen en investeringen zien, maar is het ook mogelijk de hele beleggingsportfolio te kopiëren.

Vooral voor beginners is eToro een fijne broker, want ze bieden ook ondersteuning aan. Ook zijn er verschillende cursussen die je kan volgen om jouw kennis verder uit te breiden, is het instapniveau met €170 euro erg laag en is er geen commissie voor aandelen en ETF’s.

Als laatste beschikken ze ook over een demo functie, deze is volledig gratis. Een fijne manier om kennis te maken met het beleggen zonder dat je daar geld aan uit hoeft te geven.

App voor handel in CFD’s

Een andere app om aandelen te kopen is Plus500. Deze broker staat er bekend om zijn platform, waar je kan handelen in CFD’s. Door middel van hun app kun je op een makkelijke en overzichtelijke manier handelen in aandelen, maar ook in grondstoffen, valuta’s en cryptomunten.

Ook bij deze broker is het, net als bij eToro, mogelijk om het platform eerst te leren kennen zonder daarvoor te moeten betalen, door midden van een gratis demoaccount. Nadat jij je account gemaakt hebt ontvang je virtueel krediet waarmee jij zonder risico beleggingen kan doen. Ook krijg je na het voltooien van je account toegang tot de grafieken van de beurs en kun jij je door middel van handige gidsen inlezen over het beleggen.