De niet-zo-standaard tosti’s

0
908

We hebben allemaal wel eens van tosti’s gehoord. De meeste zullen ook wel een keer tosti’s hebben gegeten. Het simpele gerecht is bekend over de hele wereld en iedereen heeft verschillende manieren om ze te bereiden. Sommige mensen gebruiken tosti-ijzers, anderen bakken hun tosti’s in de pan. Hoe je ze ook maakt, de standaard tosti is toch altijd de ham-kaas tosti. Maar is dat de enige optie voor wanneer je een tosti wil maken? Naast de typische ham-kaas tosti zijn er nog andere opties. Daarover lees je hier meer.

De kaas tosti

Een hele simpele variatie van de ham-kaas tosti is de kaas tosti. Het is een simpele verandering, maar toch een populaire variant. Kaas tosti’s zijn vooral populair bij mensen die niet zo van ham, of van vlees in het algemeen, houden, of voor mensen die juist kaas heel lekker vinden. De kaas tosti is ook erg populair in landen zoals de Verenigde Staten, waar de “Grilled Cheese Sandwich” een van de meest bekende snacks is. Kaas tosti’s zijn enorm makkelijk te maken, zowel met een tosti-ijzer als met een pan. Je hebt enkel twee sneetjes brood nodig en een plak kaas. In de kaas zit zelfs nog keuzeruimte, omdat je standaard kaas, oude kaas, of misschien zelfs cheddar kaas kunt gebruiken.

Chocolade tosti

Een tosti variant die een stuk minder bekend is, is de chocolade tosti. Heel anders dan de standaard tosti, een chocolade tosti is eerder een zoete snack dan een hartige snack. Natuurlijk is het nog wel een tosti, dus is het een krokant broodje. Het verschil zit hem in wat er in zit. Een chocolade tosti is vaak gemaakt met chocolade pasta binnenin. Door een dikke laag chocolade op het brood te smeren voordat je het in het tosti-ijzer doet, kan de chocolade binnen in het brood smelten en zacht worden. Hierdoor krijg je een tosti met een krokante buitenkant maar een zoete, zachte binnenkant.
Chocolade tosti’s zijn in Nederland voornamelijk populair geworden door de HEMA, waar deze al jaren op het menu te vinden is. Buiten Nederland is de tosti niet enorm bekend.

Simpele toevoegingen

Naast een hele andere soort tosti maken, kun je natuurlijk ook gewoon de standaard tosti iets aanpassen. Simpele manieren om je tosti toch iets minder standaard te maken zijn bijvoorbeeld een omelet erop doen. Ook is iets op de tosti doen zoals pesto een simpele manier om je tosti aan te passen. Er zijn veel verschillende manieren om je tosti-ervaring toch een keer te veranderen.

Hoewel tosti’s erg lekker zijn en een erg populaire hap voor tussendoor, of voor de lunch, is het toch niet het gezondste ontbijt. Ontbijt is en blijft toch wel de belangrijkste maaltijd van de dag, dus is het belangrijk dat je dit ook wel gezond aanpakt. Voor meer tips en ideeën voor een gezond ontbijt, lees er in dit artikel meer over.