Met welk middel behandel je je hond als het last heeft van vlooien of teken?

0
541

Ben je onlangs in het park geweest en zit je hond de hele tijd te krabben? Dan kan het zo zijn dat je hond last heeft van vlooien of teken. Dit is natuurlijk erg vervelend en niet hygiënisch. Wanneer je meerdere huisdieren hebt, kunnen vlooien zelfs overspringen naar je andere viervoeters. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Heb je geen idee hoe je je hond kunt behandelen? In dit artikel vertellen wij wat je voor je hond kunt doen. 

Hoe komt jouw hond aan vlooien of teken?

Ben je bij het aaien of borstelen van je hond zwarte korrels tegengekomen? Dan is dit een dat je hond last heeft van luizen. Om er zeker van te zijn dat je hond last heeft van vlooien, kun je je hond het beste met een luizenkam kammen. Als het luizen zijn, dan zul je ze zien kruipen. Veel vlooien zitten in het gras en struiken. Als jouw hond op zo een plek terecht komt, dan gaan ze het liefst op de rug, in de lies of in de oksels van je hond zitten. 

Naast vlooien, kan jouw hond ook last krijgen van teken. Ook tekenen zijn te vinden in het gras of in struiken. Daarnaast zitten ze ook veel in bomen. Daar zijn ze geduldig aan het wachten op een geschikte gastheer. Het is goed om tekenen en vlooien snel te op op te sporen en te behandelen met een anti vlooi- en tekenmiddel van advantix hond

Zo kun je voorkomen dat je favoriete huisdier ziek wordt. 

Je hond behandelen

Uiteraard zijn er mogelijkheden om vlooien en teken te bestrijden met een middel als frontline. Dit is een preventief anti vlooien en teken middel wat het het hele jaar door kunt gebruiken. Je kunt het elke 4 tot 8 weken aan je hond geven. Wanneer je hond toch nog een teken heeft, dan kun je dit  met een speciale tang verwijderen. Mocht je geen tekentang hebben, dan kun je het ook met een pincet weghalen. Hierbij is het belangrijk dat de teek zo dicht mogelijk bij de huis gegrepen wordt. Vervolgens moet je een draaiende beweging maken zodat de teek loskomt. Probeer hierbij voor te zorgen dat de hele teek eruit komt. 

Kortom, het preventief bestrijden van vlooien en teken kun je het best met een middel als advantix of frontline doen. Zo kun je ervoor zorgen dat je viervoeter het hele jaar door vlooi en teken vrij is.