Zo kom je erachter welk haarproduct het best bij jou past

0
1489
haarverzorging

Er zijn allerlei haarproducten voor de meest uiteenlopende haartypes beschikbaar. Om het juiste product te kiezen, is het eerst belangrijk te weten welk haartype je hebt. Bijvoorbeeld dik en krullend haar of droog haar of beschadigd haar. Op basis van je eigen haartype is het vervolgens mogelijk om een keuze te maken uit de haarproducten. Het gaat daarbij niet alleen om shampoo, maar ook om verzorgende producten en natuurlijk om stylingproducten voor je kapsel.

Droog en gevoelig haar

Heb je droog en gevoelig haar dan is het belangrijk om speciale haarproducten te gebruiken. Kerastase heeft in de lijn met haarproducten voor droog en gevoelig haar een ritueel met producten beschikbaar. Er zijn drie stappen om te volgen, zoals reinigen met Kerastase shampoo om daarna je haar te verzorgen en te modelleren. Zo zijn er ook producten vn dit merk beschikbaar als je gekleurd haar hebt of lang haar.

Stylingproducten voor verschillende soorten haartypen

Het is als je dun haar hebt belangrijk om een stylingproduct te gebruiken dat je haar meer volume geeft. Op deze manier is je haar beter in model te brengen, zoals met mousse. Heb je juist heel dik haar dan is het aan te raden om voor een goed smeerbaar haarproduct te kiezen. Bij normaal haar is het afhankelijk of je lang haar hebt of kort haar om het juiste product te kiezen, zoals wax. Bij lang haar is het aan te beleven om bij een volumeproduct er met mate van te gebruiken.

Beschadigd of dof haar herstellen en verzorgen

Heb je last van beschadigd haar, zoals gespleten haarpunten of is alle glans verloren? Het is als eerste belangrijk om beschadigd haar te herstellen. Er zijn speciale haarproducten die op moleculair niveau je haar herstellen. Dat is al een eerste stap in de goede richting. Bij dof haar is het van belang om voor verzorgende producten te kiezen. Zo is het aan te raden om na het gebruik van shampoo een conditioner aan te brengen. Ook is het mogelijk om een keer in de week je haar te verwennen met een haarmasker. Daarnaast zijn er leave-in producten die te gebruiken zijn als je geen tijd hebt om je haar uitgebreid te verzorgen. Er zijn overigens ook speciale borstels op de markt die glansborstels heten. Daarmee versterk je het effect van de verzorgende haarproducten. Dat effect is verder uit te breiden door je haar na het stylen van glansspray te voorzien.