Breien of haken van truien en vesten

0
1099

Nu de koudere dagen er weer aan zitten te komen en de donkere maanden aan gaan breken, kan het heerlijk zijn om een hobby te vinden die je binnen kan uitoefenen. Veel mensen nemen dan de tijd om een trui of een vest te gaan breien of haken. Je kan er natuurlijk een in de winkel gaan kopen, maar een zelfgemaakte trui of vest is natuurlijk een stuk leuker. Er zijn verschillende patronen mogelijk en hieronder vind je meer informatie over wat mooi is voor truien of vesten. Dan kan jij daar heerlijk mee aan de slag gaan!

Een oversized spencer met een col

Dit wordt weer helemaal hip dit jaar, de spencer is dan ook weer helemaal terug in de mode. Vaak zie je deze terugkomen met een v-hals of juist met een col. Dit is dan ook extra warm en zorgt voor wat extra comfort. Ook kan je hiervoor de col net zo hoog maken als je zelf wil. Je kan hier een mooie dunne top onder dragen of juist een blouse, net wat jij mooi vindt. Wellicht weet je nog hoe je dit vroeger zelf combineerde! Leuk dat er een trend terugkomt.

Een kort vestje met een driekwartsmouw

Ook vestjes worden weer helemaal hip. Het is ideaal om te dragen. Vorig jaar kwam het wikkelvest of een overslagvest helemaal in de mode, dat kan dit jaar uiteraard nog steeds. Dit vestje is te combineren met een shirtje of een zomerse blouse. Een steek die je hiervoor moet kennen, is de tricotsteek. Er zijn genoeg websites en filmpjes waar je dit kan gaan leren, neem er eens de tijd voor op YouTube. Erg leuk om zo nieuwe patronen te gaan ontdekken!

Een coltrui

Niet zo heel spannend en al jaren een klassieker in de herfst en de winter, de coltrui. Het is vaak gemaakt van een zachte en harige draad, waardoor het speels wordt. Ook kan het van een t-shirt stof zijn, maar meestal is het een iets grovere trui waardoor het chique maar ook speels overkomt. Dit kan je vervolgens combineren met een broek maar ook met een chique rok bijvoorbeeld. Erg leuk om misschien een grote ketting overheen te gooien of het juist simpel te houden met een paar mooie knopjes als oorbellen. Net wat jij wil

Trui met ajourmotief

Een andere klassieker die vaak terugkomt, is de trui met ajourmotief. Dit is een soort kabelpatroon en wordt vaak gebruikt in truien en vesten. Het kan de herfst een stuk warmer maken maar kan je ook door de ijskoude winterse dagen heen slepen. Het kan immers een hele gure winter gaan worden. Ga daarom eens aan de slag met het ajourmotief, wellicht is dat net precies iets voor jou!

Een hele toepasselijke tip is het lezen van dit artikel, over wat je moet doen bij een kriebeltrui. Niets is zo vervelend als dat!