5 tips om flink te besparen op hippe kinderkleding

0
2189

Het is ontzettend leuk om je kinderen regelmatig in een nieuwe en hippe outfit te kleden. Natuurlijk hangt daar wel een prijskaartje aan vast. Met name exclusieve kledingmerken zijn niet bepaald goedkoop. Gelukkig kun je met onze 5 tips prima hippe en betaalbare kinderkleding aanschaffen. Welke dat zijn? Je leest het in dit artikel!

1 – Maak een lijstje met je favoriete kinderkleding

Ten eerste is het een handig en leuk idee om een lijstje met gewenste kledingstukken te maken. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een moodboard of een Pinterest bord. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo heb je meer overzicht en kun je beter onthouden welke broek je voor je zoontje ook alweer van plan was te kopen. Ook koop je niet meer kinderkleding dan nodig is, wat natuurlijk goed is voor je portemonnee.

2 – Heb een beetje geduld

‘Geduld is een schone zaak’ is een bekend gezegde. Dit klopt absoluut wanneer het gaat om het kopen van kinderkleding. Het is heel verleidelijk om bij een nieuwe collectie meteen je slag te slaan. Dat ene bloesje staat lekker fris en past naar jouw mening perfect bij het nieuwe seizoen. Het is begrijpelijk dat je er een beetje hebberig van wordt, maar wacht even met kopen. Over een paar maanden maken deze hippe kinderkleren geen deel meer uit van de nieuwe collectie. Als het goed is worden ze flink afgeprijsd en kunnen je kinderen het toch nog dit seizoen dragen.

3 – Wacht op aanbiedingen en kortingsacties

Vrijwel iedere winkel, zowel offline- als online, organiseert regelmatig kortingsacties. Dit kan zowel in de vorm van afgeprijsde collecties en/of kortingscodes zijn. Wacht geduldig op het moment dat een winkel met grote letters ‘sale’ aankondigt. Vanaf dan kun je helemaal los! Kortingen van 20 of 50 procent zijn geen uitzondering. Kinderen groeien snel en hebben regelmatig nieuwe kleding nodig. Het is wel zo fijn als je voor een hippe outfit niet de hoofdprijs hoeft te betalen.

4 – Schrijf jezelf in voor de nieuwsbrief van een webwinkel

Probeer zoveel mogelijk te profiteren van kortingsacties en vergeet niet om jezelf in te schrijven voor de nieuwsbrief van webwinkels. Daardoor ben je snel op de hoogte van een nieuwe aanbieding, wat je veel geld kan schelen. Ook verklein je daarmee de kans op uitverkochte items. Je bent er lekker snel bij en kunt naar hartenlust jouw favoriete kinderkleding kopen. Vind je de kleding ondanks de kortingsactie nog steeds een beetje prijzig? Combineer het duurdere item dan eventueel met een goedkoper kledingstuk. Zo past een prachtige trui voor je dochtertje ongetwijfeld prima bij een broek die iets minder duur is. Je bent minder geld kwijt en creëert er alsnog een mooie outfit mee!

Lees ook: zo kun je online veilig shoppen

5 – Koop ook tweedehands kinderkleding

Tenslotte kun je flink besparen op kinderkleding door op zoek te gaan naar tweedehands (web)winkels. Wist je dat er vaak ontzettend veel leuke kleding voor de allerkleinsten te koop is? In de meeste webshops is de kleding bovendien netjes gewassen en gestreken, dus het vooroordeel dat tweedehands kleding ‘vies’ is klopt echt niet. Bovendien maakt het je kinderen waarschijnlijk echt niet uit dat hun hippe t-shirt al eens door iemand anders gedragen is.