Vrouwen doen wat mannen deden

0
1551
blog placeholder

Hoeveel vrouwen en mannen hebben er toch enigszins problemen mee dat er vrouwen rondlopen die nog maar zelden iets aan hebben om hun lichaam te bedekken? Eigenlijk erg veel, maar we worden gedwongen om dit ‘normaal’ te vinden.
De media zoals reclamecampagnes, tv-series, films en zelfs tekenfilms doen hier opzettelijk aan mee. Zij dragen hun steentje dagelijks bij om in ons hoofd te proppen dat het alsmaar naakter moet kunnen en dat dit wel bij het jaartal zou passen waarin wij leven, maar waarom vergeet men dat een simpel jaartal geen excuus of geldige reden is om iets wat duidelijk storend is en eigenlijk in de meerderheid problemen veroorzaakt als ‘correct’ te beschouwen.
Welke vrouw vind het leuk om met haar kinderen of echtgenoot even gezellig door de stad te schansen en vervolgens overspoeld worden door beelden die eigenlijk alleen maar schade toebrengen.
Laten we een aantal scenario’s opstellen:

‘Een jong meisje die ziet dit soort beelden en bloedmooie vrouwen buitenlopen met nauwelijks kleding aan. Dit kind wordt óf onzeker, want dit is nog lang niet waar zij kan zijn en zal zich in vroege staat kleden als één van de voorbeelden die zij heeft meegekregen op straat. Op oudere leeftijd kan dit erger worden en zal zij misschien nog verder gaan dan wat ‘normaal’ wordt gezien. Hoe vaak hebben we zo’n scenario wel eens gezien in het echt of op tv? Vaak genoeg. Jonge kinderen die zich kleden alsof ze in hun twintiger jaren zijn en daarbij ook de foute mensen om zich heen aantrekken et cetera.
Een andere mogelijkheid is dat zij dit ook als ‘normaal’ gaat beschouwen, omdat dat toch iedereen er zo bij loopt en dit is precies hoe een samenleving groeit in het verzetten van haar principes.’

En waar zullen we dan uiteindelijk heen gaan? En zijn we wel blij met hoe de samenleving denkt en waar de grens van principes en normen en waarden liggen, nee absoluut niet. De meerderheid is hier absoluut niet tevreden over, dus schade richt het zeker.
Een andere scenario is:

‘Een man die dit soort beelden dagelijks moet zien en eigenlijk bijna gedwongen wordt hier mee geconfronteerd te worden kan seksueel gefrustreerd raken en waar leidt dit toe? Dit wekt alleen maar lust op en veroorzaakt onnodige verlangens die fout kunnen uitpakken. En waarom moet een man die bijv. getrouwd is worden geconfronteerd met dit soort beelden en worden uitgedaagd om zichzelf in controle te houden, wanneer het eigenlijk toch niks goed opbrengt om schaars gekleed over straat te gaan met de intentie om er ‘sexy’ uit te zien.’

De reden waarom het niks goed opbrengt is omdat een vrouw zichzelf op deze wijze verkoopt. En nu keren we terug naar de titels ‘Vrouwen horen zichzelf niet verkopen’. Deze titel zal veel negatieve gevoelens opwekken, omdat men weet dat het principe om jezelf niet te verkopen vaststaat. Maar waarom kunnen we de link dan niet leggen dat schaars gekleed over straat gaan met de intentie om er ‘sexy’ uit te zien en mannenblikken op te wekken exact hetzelfde is.
Tegenwoordig is het zo erg in het hoofd van de vrouwen gestampt dat zij zichzelf moeten bewijzen en laten zien om een man aan te trekken, maar dit rollenspel is door de eeuwen heen volledig omgedraaid. Vrouwen denken zich aandachttrekkend te moeten kleden en vooral veel op te vallen zodat mannen hen eerder zullen kiezen dan een vrouw die zich daar niet mee bezig houdt. Er wordt zogezegd eigenlijk een show opgericht voor mannen die het voor het kiezen hebben tussen honderden vrouwen die zichzelf makkelijk voor hen opstellen en eigenlijk zeggen ‘kies maar, zij of ik.’

In de vroegere tijden moesten mannen zichzelf bewijzen tegenover de vrouw. Een man moest bijvoorbeeld kunnen aantonen een vrouw en wellicht gezin te kunnen verzorgen. Vrouwen liepen niet zoals nu op straat om aandacht te trekken en zo aan een man te kunnen komen. Destijds kwamen de mannen bij haar familie om vervolgens haar hand te vragen en zichzelf te kunnen bewijzen een goede echtgenoot te zijn. Dit is wat wij nog steeds zien in veel religies, omdat religies zich niet bezighouden met een jaartal waarin we leven, maar de principes uit hun heilige boek (het woord van God) waar je je aanhoudt in alle tijden. Voor hun is het uiteraard Gods woord boven alles, dus waarom principes veranderen, omdat de media vind dat wij in 2014 leven. Dat is precies een menselijk woord boven die van God plaatsen, terwijl zij juist hetgeen zijn die imperfect zijn en fouten maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here