Nieuwe tas kopen? Dit zijn dé trends voor de zomer

0
371
vrouw met minitas

Al even op zoek naar een nieuwe, originele tas voor de zomer, maar krijg je het perfecte model maar niet te pakken? Van tote bags over rugzakken tot kleine crossbody tassen…Het assortiment is eindeloos en dat maakt het er niet makkelijker op om een leuk exemplaar te kiezen. Misschien ben je meer fan van een personal touch? Dan kan je kiezen voor een persoonlijke tas door deze te laten bedrukken. Hulp nodig bij je zoektocht? Volgende trends helpen je alvast op weg. 

  • Transparante tassen 

De eerste trend waar je rekening mee kan houden tijdens de zoektocht naar een zomertas, is transparantie. Wil je er zo één? Kijk dan naar tassen gemaakt van materialen zoals PVC of plastic. Ze voegen een modern accent toe aan je outfit, terwijl ze ook nog eens waterdicht zijn. Kom je dus plots in een regenbui terecht, dan blijven je spullen in elk geval droog. 

  • Asymmetrische vormen 

Ten tweede zijn tassen in een asymmetrische vorm helemaal hip. Dit wil zeggen dat je afstapt van gewoonlijke vormen zoals ronde of vierkante tassen, en kiest voor bijvoorbeeld een driehoekig model. Combineer deze eventueel met een opvallende look om in dezelfde stijl te blijven. 

  • Gepersonaliseerde tassen 

De derde trend voor de zomer zijn gepersonaliseerde tassen. Laat bijvoorbeeld één van je tote bags bedrukken met je initialen, of ga voor een tas met verwisselbare bandjes. Opnieuw een originele keuze, en je weet meteen welke tas de jouwe is. 

  • Mini-tassen 

Verder zijn mini-tassen dit seizoen in de mode. Liefst zijn ze zo klein dat je enkel je essentials erin kwijt kan zoals je smartphone en lippenstift. Het nadeel hieraan is dus dat je niet al te veel spullen mee kan nemen, maar gelukkig vind je zo wel altijd snel terug wat je zoekt. 

  • Duurzame tassen 

Duurzaamheid is in het huidige tijdperk een aspect waar regelmatig rekening mee gehouden wordt, dus waarom niet in de keuze van tassen? De tas die je kiest zal zo van goede kwaliteit zijn en lang meegaan. Ga voor gerecyclede materialen, biologisch afbreekbare stoffen of materialen die op een ethische manier geproduceerd zijn. Ook natuurlijke materialen zoals riet, jute en kurk zijn populair. Niet voldoende origineel voor jou? Ga dan voor een unieke duurzame optie en laat een katoenen tas bedrukken.  

  • Neon kleuren 

Tot slot kan het deze zomer niet opvallend genoeg zijn met een neonkleurige tas. Fel geel, roos of blauw…zo lang het een flashy kleur is, ben je sowieso mee met de trend. Wanneer je in de ochtend hebt gekozen voor een simpele outfit, creëert dit item meteen een levendige look.