Zo maak je je woning veilig

0
375

Het is belangrijk om je veilig te zijn in je eigen woning. Je wilt geen zorgen hebben om je eigen veiligheid. Toch is het helemaal niet zo dat dit allemaal vanzelf gaat. Het is zelfs zo dat je misschien wel altijd een onveilig gevoel hebt, omdat er eens is ingebroken. Het is dan ook belangrijk om te weten wat je daaraan kan doen. De volgende zaken kunnen je in ieder geval helpen om het thuis een stuk veiliger te maken.

Zorgen voor de juiste deuren

Het begint allemaal met de voordeur en achterdeur. Die zorgen voor je veiligheid. Kies een deur met glas zodat je zicht hebt op wie er voor de deur staat.  Een dicht model kan wel mooier zijn, maar dan heb je dus eigenlijk weer een extra camera nodig die op je deur gericht is. Aan de andere kant kan je in een dicht model deur wel net wat gemakkelijker een driepuntsluiting aanbrengen voor meer veiligheid. Let ook op het soort model deur. Een stompe deur, zoals dit genoemd wordt, is vaak de beste optie. Overigens is het wel belangrijk dat je zorgt voor gehard glas, anders is het nog niet veilig.

De juiste mate van buitenverlichting

Ook een goed verlichte omgeving is van grote waarde. Daar gaat een afschrikkende werking van uit. Bovendien geeft het jou meer zicht wanneer er iemand bij je in de buurt van de woning komt. Dit kan je het best merken door verlichting met een bewegingssensor te kiezen. Dit springt dan aan wanneer iemand te dichtbij komt. Zo ben jij direct gewaarschuwd. Je kan ook een combinatie maken van lichten die altijd aan staan en lampen die reageren op beweging.

Meer aandacht voor veiligheidsbeslag

Een simpel slot is eigenlijk niet voldoende. Het is slim om extra veiligheidsbeslag erop te zetten. Dat betekent dat je bijvoorbeeld een slimme zet doet door de deurketting erop te doen. Wanneer iemand dan aanbelt en je doet open, kan diegene niet direct binnendringen. Er zijn heel veel andere opties die je ook een kans kan geven. Denk dan bijvoorbeeld aan de sterkere kierstandhouder. Op die manier zorg je dat je goed veilig bent in de eigen woning.

Camera’s en alarmsystemen

Het is ook belangrijk om camera’s en alarmsystemen te gebruiken. Je kan camera’s ophangen, maar je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld de deurbel met camera. Je kan dan ook op afstand meekijken, wanneer je niet thuis bent. Ook een alarmsysteem kan met een app op je telefoon, zodat je ook dan gewaarschuwd kan worden wanneer je niet huis bent maar er iemand binnendringt.

Een hek plaatsen

Het is ook aan te raden om een goed hek te plaatsen. De fysieke grens legt de drempel voor inbrekers hoger om toe te slaan. Het is fijn om er zeker van te zijn dat je net wat veiliger bent. Over een hek klimmen is ook gewoon niet aantrekkelijk wanneer je snode plannen hebt. Om er zo zeker van te zijn dat je altijd lekker rustig kan blijven zitten.