Tips voor het inrichten van jouw tuin!

0
618

De zomer is in aantocht en dat betekent dat we onze tijd weer volop buiten spenderen. In de tuin kun je heerlijk tot rust komen en uitgebreid genieten van het buitenleven. Wil je weten hoe je je tuin stijlvol en comfortabel in kunt richten? Lees dan snel verder! 

  1. Zorg voor comfortabele zitplekken

In de eerste plaats gaat het in de tuin om comfort. Je wilt er immers geen tijd spenderen, als je het er niet comfortabel vindt. Je mag dan ook best wel uitpakken wat betreft zitplekken. Dikwijls zijn de zitplekken opgedeeld in twee soorten: een plek om te relaxen en een plek om te eten. De eerste plek maak je comfortabel met een loungeset met zachte kussens. Dit zorgt ervoor dat je er zorgeloos kunt ontspannen en van het zomerweer kunt genieten. Zorg er daarnaast voor dat ook de tuin stoelen aan de tuintafel lekker zitten, zodat je er zomers uitgebreid, gezellig én comfortabel kunt tafelen.

  1. Creëer een overdekte plek

Alhoewel de zon zich de afgelopen weken veel heeft laten zien, kunnen we er niet omheen dat het Nederlandse weer behoorlijk wisselvallig is. Een comfortabele tuin beschikt dan ook over een overdekt gedeelte, waar je ook tijdens regenachtig weer kunt vertoeven. Tegelijkertijd kun je er tijdens warme dagen juist de koelte opzoeken. Dikwijls wordt een overdekte plek gecreëerd door het plaatsen van een terrasoverkapping. Zo’n overkapping wordt vaak direct aan het huis bevestigd of juist achterin de tuin. Ook kun je een regen- of schaduwdoek ophangen om een gedeelte van de tuin tijdelijk te overdekken.

  1. Voeg decoraties toe

Het praktische gedeelte is een kwestie van comfortabele meubels aanschaffen, maar zorgt nog niet direct voor sfeer en stijl. Dit creëer je door decoraties in de tuin te plaatsen, zoals bloem- en plantenbakken, lantaarns, tuinkleden, lichtsnoeren en een mooie vuurkorf, vuurschaal of buitenhaard. Wat is er immers gezelliger dan met goed gezelschap genieten van de warmte van een knisperend vuurtje? Als je dat wat te spannend vindt, kun je ook kiezen voor een terrasverwarming. Zo kun je ook als het afkoelt nog uitgebreid van het buitenleven genieten.