Dingen die je thuis eenvoudig op maat kunt laten maken

0
1224
fotos aan de muur

We willen waarschijnlijk allemaal wel maatwerk. Maatwerk is vaak net wat exclusiever en mooier. Van een op maat gemaakt pak tot een uniek sieraad of een zelf ontworpen huis: het gevoel dat iets helemaal voor jou en naar jouw smaak is gemaakt, is bijzonder. Vaak is maatwerk exclusief. Maar wist je dat het helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn? Er zijn namelijk in huis tal van dingen die je op maat kunt laten maken. Met op maat bedoelen we: helemaal volgens jouw stijl. Door hierin te investeren, kun je de uitstraling van je huis naar een hoger niveau tillen. Kijk maar eens naar deze voorbeelden.

Prachtige deuren

Je deuren drukken een behoorlijke stempel op de uitstraling van je woning. Je staat er misschien niet direct bij stil: je deuren zijn gewoon je deuren. Ze zaten er waarschijnlijk al in toen je jouw huis huurde of kocht. Maar wist je dat je jouw deuren door gespecialiseerde partijen kunt laten samenstellen? Je hebt dan zeer veel keuze op het gebied van materiaal, vormgeving, glas en beslag. Toegegeven: het is niet de goedkoopste optie, maar wel eentje waar je vele jaren lang plezier van zult hebben.

Je eigen kleur verf

Velen van ons gaan naar de woonwinkel of bouwmarkt om daar een nieuwe kleur verf uit de schappen uit te zoeken. De keuze is enorm, maar je kunt nog een stap verder gaan. Wist je dat je jouw eigen kleur verf kunt laten mengen? Vaak laten mensen een vooraf gedefinieerde kleur mengen, maar dat hoeft niet per se. Het staat je helemaal vrij om de verhoudingen te kiezen die jij wilt. Zo kun je zorgen voor een unieke kleur op je muur.

Houten jaloezieën op maat

Iedereen heeft raambekleding. Jaloezieën blijven populair. Soms heb je geluk en kennen jouw ramen een standaard maat. Soms ben je “veroordeeld” tot maatwerk, maar ook als dit niet zo is, is het extra aantrekkelijk om te gaan voor houten jaloezieën op maat. Zo krijg je helemaal de uitstraling die jij wilt. Je kunt kiezen uit formaat, kleur en het type jaloezieën.

Unieke stoelbekleding

Zijn jouw stoelen, bijvoorbeeld je eetkamerstoelen, nog wel goed en vind je ze in de basis nog wel mooi, maar staat de bekleding je niet meer aan? Doe je stoelen niet weg. Heb je wel eens nagedacht over unieke stoelbekleding? Bij een goed naaiatelier kun je bijvoorbeeld jouw stoelen opnieuw laten bekleden met een stof van jouw keuze. Zo wordt zelfs de meest doorsnee stoel een uniek en persoonlijk item.

Een unieke fotomuur

Het is toch prachtig om fraaie herinneringen en dierbare personen aan de muur te hebben hangen? Dat kan. Er zijn tegenwoordig tal van mogelijkheden om te zorgen voor je eigen fotomuur. Denk aan een mozaïek met door jou gekozen foto’s. Er zijn weinig meer persoonlijke manieren die wij kunnen bedenken om je huis mee aan te kleden.

Meubels

Heb je iets meer budget tot je beschikking, dan kun je ook meubels op maat laten maken. Vooral op maat gemaakte tafels zijn populair. Precies het formaat dat je nodig hebt en met de look en afwerking die jij wilt. Zoiets komt natuurlijk met een prijs, maar zie het vooral als een investering waar je heel, heel lang van kunt genieten.