Zo maak je de mooiste foto’s met je smartphone

0
676

Het maken van foto’s is gemakkelijker dan ooit geworden. Bovendien delen we ook meer beelden dan ooit, bijvoorbeeld op social media of in een blog. De foto’s maak je met je smartphone. Dat komt natuurlijk ook doordat de camera in je telefoontoestel sterker dan ooit is. Je kan hier heel veel mee. Toch halen de meeste gebruikers lang niet alles uit de mogelijkheden van de telefooncamera’s. In dit artikel geven we je enkele tips om de mooiste foto’s te kunnen maken. Zo kom je nog beter over op je foto’s.

De instellingen doornemen

Het lijkt misschien een open deur. Toch is het zo dat de meeste mensen de instellingen van de camera helemaal niet doornemen. Je kan namelijk van alles veranderen naar jouw wensen. Zo kan je bijvoorbeeld allerlei extra aanpassingen doen aan je foto’s afhankelijk van het formaat en de vorm waarin je ze neemt. Ook kan je bijvoorbeeld een raster instellen zodat je zorgt dat je jouw foto’s al direct op de juiste manier neemt en er achteraf minder bewerking nodig is. Door deze instellingen te verzorgen, kan je al direct mooiere foto’s nemen.

Omgaan met het licht

Het is ook belangrijk om de voordelen van het licht te benutten. Zo kan je betere foto’s maken wanneer je dat bij natuurlijk licht doet en niet tegen dit licht in te fotograferen. Wil je specifiek mooi licht hebben, dan kan je het best in de buurt van zonsopkomst en zonsondergang je foto’s nemen. Dan is het zonlicht op zijn mooist en zijn de schaduwen zacht, zoals dit genoemd wordt. Daardoor worden bijvoorbeeld foto’s van jezelf waarop je poseert al direct een stuk mooier dan bijvoorbeeld midden op de dag. Dit maakt een groot verschil.

Extra accessoires aanschaffen

Wanneer je jouw smartphone echt voor fotografie wilt gaan benutten, dan is het ook een goed idee om daar dan wat meer in te investeren. Dat doe je door bijvoorbeeld leuke accessoires te kopen. Je kan bijvoorbeeld allerlei lenzen en filters krijgen die je zo op je telefoon kan klikken. Daarmee worden jouw foto’s direct al heel anders. Het geeft je veel meer mogelijkheden en je kan je telefoon en camera ook nog eens aan alle omstandigheden aanpassen. Dit geeft je de professionele mogelijkheden die fotografen ook hebben wanneer ze met een tas vol lenzen aan de slag gaan.

De juiste apps kiezen

Een laatste tip is dat je ook op zoek moet gaan naar de juiste apps. Heel veel mensen gebruiken de standaardapps voor fotografie op hun smartphone. Er zijn echter talloze andere goede opties. Die zijn er zowel in betaalde als gratis vorm. Je kan op die manier niet alleen veel betere foto’s nemen, je kan ze ook nog eens veel beter bewerken. Het is op die manier dus mogelijk om zelfs de foto’s die wat minder goed gelukt zijn toch nog bij te sturen. Zo kan je bijna de fout niet meer in gaan en maak je de mooiste beelden die je kan delen.