Is Windows 8 iets voor jou?

0
1395
blog placeholder

In oktober 2012 brengt Software – producent Microsoft zijn nieuw besturingssysteem op de markt. Deze kreeg als titel Windows 8 en wordt de opvolger van Windows 7. Is Windows 8 iets voor u of blijft u liever bij uw vertrouwde Windows of ander besturingssysteem? Ontdek hier of de overstap voor u interessant kan zijn.

Windows

Windows is het besturingssysteem dat op de meeste PC’s & Laptop’s werldwijd gebruikt wordt als besturingssysteem. Andere bekende besturingssystemen zijn Linux; Mac OS en Android. Voor Windows zijn ook de meeste software – programma’s geschreven, daarom is het voor de meeste mensen ook interessanter om met Windows te werken in plaats van bijvoorbeeld Linux. Op de meeste PC’s die u in de pc-shop of warenhuizen aantreft is dan ook Windows al geïnstalleerd. Windows bestaat ook al heel wat jaren. Al de versies van Windows hier gaan opsommen zou ons wat ver leiden maar wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat Windows een enorme boost heeft gekregen vanaf Windows 95. De grafische interface van dit besturingssysteem maakte het voor de leek gemakkelijk om vlot met een PC te werken. Windows 8 echter beloofd weer revolutionair te zijn. Uw reporter heeft Windows 8 getest. Laten we de nieuwste Windows versie eventjes overlopen en zien of deze iets voor u is.

Metro

Windows 8 onderscheid zich van ander Windows – versies door het feit dat Windows 8 zal draaien op zowel PC’s, Laptop’ s als tablet’s. Dit wordt onder andere mogelijk gemaakt door de Metro – interface. Werken met de Metro – interface voelt in het begin wel wat raar aan maar na een tijdje werkt het best wel prettig. Naar mijn gevoel komt deze Metro – interface best tot zijn recht op een tablet of ander toestel met een touchscreen. Door de Metro – interface kan je werken zonder het klassieke bureaublad met pictogrammen. Je kan via een omweg nog een klassiek bureaublad op je scherm toveren maar dan zonder de befaamde Start – knop die je in de meeste Windows – versies tegen komt en jou een weg bied naar alle programma’s, documenten en instellingen. Dat de klassieke Start – toets niet meer beschikbaar is, vindt ik persoonlijk een groot minpunt aan Windows 8.

Terug naar de alom vertegenwoordigde Metro – interface. het bureaublad is nu ingedeeld in blokjes die je kan aanklikken. Zo kan je de meest gebruikte programma’s als het ware als een blokje op je scherm zetten. Door dit systeem toe te passen hoef je op je bureaublad maar het blokje aan te klikken van het program dat jij wil openen.